RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo vei er konkurs


Endringer på Huken pukkverk har kostet Oslo Vei dyrt, og er en av årsakene til at selskapet nå er konkurs.
Endringer på Huken pukkverk har kostet Oslo Vei dyrt, og er en av årsakene til at selskapet nå er konkurs. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Det kriserammede entrepenørselskapet får ikke den nødvendige pengestøtten. Nå er det kroken på døra.

OSLO: Det har denne høsten kommet fram at et kommunalt eide entrepenørselskapet Oslo Vei AS har store økonomiske problemer. I dag nektet Oslo kommune som eier å spytte inn 140 millioner kroner for å redde selskapet. Dermed vedtok styret i selskapet å begjære oppbud.

– Jeg er lei meg for at det ikke har vært mulig å finne en løsning som kunne sikre arbeidsplassen til selskapets nesten 300 medarbeidere, og å måtte gi en slik melding kort før jul, sier styreleder Kyrre Olaf Johansen i en pressemelding.

Han fastholder imidlertid at styret ikke hadde noe valg.

– Selskapets økonomiske stilling er slik at egenkapitalsituasjon og likviditet utløser handlingsplikt etter aksjeloven. Dessverre med den konsekvens at styret må begjære selskapet tatt under konkursbehandling, sier Johansen.

Lang prosess

Siden 20. september har styret i Oslo vei jobbet med å finne ut av selskapets økonomiske situasjon. 26. november varslet styret at den økonomiske situasjonen i Oslo Vei var så kritisk at styret hadde handlingsplikt etter aksjeloven.

28. november kom styret med et forslag til hvordan man skulle drive selskapet videre. En del av forslaget var at Oslo kommune som eier måtte gå inn med 103 millioner kroner i egenkapital, samt dekke de 40 millionene det vil koste å avvikle Huken pukkverk.

Dette fikk ikke styret gehør for.

– Generalforsamling vedtok 7. desember 2012 ikke å følge styrets anbefaling. Styret har derfor på styremøte 7. desember 2012 vedtatt å melde oppbud samme dag, opplyser Oslo Vei i en pressemelding.

Huken ble kostbart

Bakgrunnen for det økonomiske uføret Oslo Vei havnet i, er todelt, ifølge pressemeldingen. Effekten av omleggingen av driften  av Huken pukkverk er en faktor, den andre er en generelle svake resultater i flere av selskapets forretningsområder.

Næringsbyråd Hallstein Bjercke bestemte i en ekstraordinær generalforsamling 20. september at Huken pukkverk skal avvikles innen utgangen av 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere