*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-vennlig forslag!

Senterpartiet har nylig kommet med et forslag om å innføre tak på antall statlige arbeidsplasser i hovudstaden. Det er her snakk om å beholdet taket på ca. 40 000 arbeidsplasser i Oslo, omtrent det vi har nå. Det er nyetableringene som skal ut av Oslo.

Dette er et svært godt forslag for Oslo. At enkelte Oslo-politikere som Marit Nybakk (Ap) og andre har problemer med å se sammenhenger, får være deres problem.

Oslo sliter alt kraftig med den sterke sentraliseringen. Boligprisene er i rask vekst og boligutbygging og annen virksomhet kveler grønne lunger. Vi vet at både barnehagene, skolene, veinettet og kollektivtransporten er underdimensjonert. Vi vet også at Oslo sliter med alt som har med eldreomsorg å gjøre.

Derfor er det så viktig å se hele landet under ett og å bruke lokalisering av statlige arbeidsplasser aktivt for å bygge opp og ta vare på alle regioner. Dette er ikke bare positivt for Distrikts-Norge. Oslo er også tjent med at presset på regionen minskes. Det kan bli mer tid og plass for oss som alt er innbyggere i Oslo.

Den siste fireårsperioden er over halvparten av nye statlige arbeidsplasser etablert i omlandet rundt Oslo og Bergen. Antall stillinger i departementene har økt med 250. Bare 40 arbeidsplasser er aktivt flyttet ut av Oslo.

Derfor er dette forslaget god politikk for hele landet og ikke minst for Oslo!Margaret Eide Hillestad

Stortingskandidat for Oslo Senterparti

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag