RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo vil bli grønnest


Grønne lunger ved Kolstad plass.
Grønne lunger ved Kolstad plass.
Representanter for Oslo kommune er nå i Brussel for å gjøre sine hoser grønne. Oslo har søkt om å bli Europas første grønne hovedstad Green Capital.

Oslo er i finalen sammen med sju andre storbyer. Det er EUs Generaldirektorat for miljø står bak konkurransen. 35 byer meldte seg på - nå står åtte igjen i finalen. Det skal utnevnes en Green Capital for både 2010 og 2011

Skal være ledende i verden

Kommunes miljøvernleder, Guttorm Grundt, har ledet arbeidet med søknaden. Grundt skal også presentere Oslos kanditatur i Brussel og skal, sammen med et knippe ressurspersoner fra kommunen, svare på en rekke spørsmål om søknadens faglige innhold.

- Oslo har som mål å bli verdens mest bærekraftige og miljøvennlig by, og det er et ledd i vårt miljøarbeid å måle oss med andre for å sjekke nettopp dette. I denne konkurransen får vi brynet oss på de aller fremste miljøbyene i Europa, sier Guttorm Grundt.

- Oslo kommune har de siste ti årene benyttet mange av de europeiske bærekraft-indikatorene som vi måles på i konkurransen. Vinner vi, har vi nådd et viktig mål. Når vi ikke opp får vi vite hvor vi må skjerpe oss for å kunne kalle oss Europas miljøhovedstad, sier Grundt.

Skandinavia i finalen

Skandinavia er sterkt representert i finalen med både København, Stockholm og Oslo.

De andre byene i finalen er den nederlandske hovedstaden Amsterdam, den britiske byen Bristol, samt de tre tyske byene Freiburg, Hamburg og Münster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere