RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STÅENDE APPLAUS: Anna Lundhagen ble møtt med stående applaus da hun mottok Ruskens gullklype. Her sammen med (f.v.) Øystein Kielland, Libe Rieber-Mohn og Jan Hauger. FOTO: Kaja Stabursvik
STÅENDE APPLAUS: Anna Lundhagen ble møtt med stående applaus da hun mottok Ruskens gullklype. Her sammen med (f.v.) Øystein Kielland, Libe Rieber-Mohn og Jan Hauger. FOTO: Kaja Stabursvik Foto: FOTO: Kaja Stabursvik

Oslo ville ikke vært det samme uten

Torsdag inviterte Rusken og Oslo kommune til Ruskenfest på Rådhuset. Ildsjeler og trofaste ryddere fra hele byen ble hedret for arbeidet de har gjort for byen i 2011.

RÅDHUSET: Det ble også delt ut en rekke priser til aktører som har bidratt spesielt til å holde byen ren i løpet av året som har gått.

 
 


Det var Ruskengeneral Jan Hauger som, sammen med varaordfører Libe Rieber-Mohn, delte ut prisene. Alle ble nevnt, og ingen ble glemt, men noen fikk litt ekstra oppmerksomhet. Blant prisvinnerne var Oslo Lions og McDonalds, koordinator for Storrusken gjennom 15 år, Einar Aulie og Holmlia nærmiljø.

Det ble også utdelt priser til Sentrum politistasjon, Groruddalens ryddesatsing Superrusken og Huseiernes Landsforbund for godt samarbeid med Rusken. Mediene fikk også sin del av kaka der Akers Avis og Lokalavisene Oslo stakk av med hver sin pris.

Ærespris

Nytt av året var den nyetablerte æresprisen ”Ruskens Gullklype” som i år gikk til den 87 år gamle ryddeguruen Anna Lundhagen.

 – Helt siden hun fylte tre år og fikk bøtte og spade i gave har Lundhagen ryddet etter andre. Hun har gjort og gjør en fantastisk innsats i sitt nærmiljø, sier Hauger.

Lundhagen mottok også Superrusken Groruddalens ærespris utdelt av Akers Avis. Hovedpersonen selv var overveldet og tom for ord.

– Dette her tar jo helt av. Når folk mottar priser pleier de alltid å takke så mange, men det passer seg liksom ikke å takke alle de som forsøpler heller, sier Lundhagen.

– Utmerket innsats

Alle som var tilstede på Rådhuset har på hver sin måte bidratt til å holde Oslo ren og pen. Det var ikke tid til å fremheve alle i tur, men arrangørene hadde sørget for at alle fikk en påskjønnelse på slutten av kvelden.

– Jeg skulle gjerne gitt pris til alle som takk for flott innsats i 2011, dere gjør en kjempejobb for byen vår, sier Hauger.

LES MER OM RUSKEN:

De glade gaterydderne

Ungdommene fikk heder og ære fra ordføreren og Ruskengeneralen

Rusken-ja til sært hus

Deilig å ha noe å gjøre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere