Oslo Volley øyner finale

NM FINALE I SIKTE: Kvinnelaget til Oslo Volley har gjort en fantastisk sesong så langt. B.v Ivar Fossen, Synne Nygaard, Solveig Straume, Dag Inge Nordby, Edyta Weclawek, Oda Ulveseth, Mari Berget, Ragnhild Aas, Mona Fossen, Ingrid Sørdal, Marko Milosevic. Foran: Live Lunde Fossdal og Kristine Lundeby. FOTO: ANDREAS LINDBÆK

NM FINALE I SIKTE: Kvinnelaget til Oslo Volley har gjort en fantastisk sesong så langt. B.v Ivar Fossen, Synne Nygaard, Solveig Straume, Dag Inge Nordby, Edyta Weclawek, Oda Ulveseth, Mari Berget, Ragnhild Aas, Mona Fossen, Ingrid Sørdal, Marko Milosevic. Foran: Live Lunde Fossdal og Kristine Lundeby. FOTO: ANDREAS LINDBÆK Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Oslo Volley har startet sesongen sterkt. 2.plass i serien, en kamp unna NM-finale og klar for finalespill i Nordic League er fasiten så langt.

HELSFYR: Kun BSI Bergen er hinderet som står igjen før NM-finalen som spilles i januar.

Og i serien slo nettopp Oslo Volley BSI 3-0 i sett i Bergen tidligere i år.

– Det blir en veldig vanskelig kamp og BSI er ikke lett å slå. Men vi har en veldig god mulighet og jentene vet de må yte for å nå en eventuelt finale, sier trener Marko Milosevic.

Les også: Oslo Volley tapte finalen mot UiS

Lagkaptein Ragnhild Aas tror også at dette blir en veldig jevn affære i kampen som spilles 3.desember.

– Husk på at BSI har fått to nye sentrale spillere. De jobber veldig hardt og gir ikke bort noe gratis. Uansett er vi ekstremt motivert å komme til finalen i januar, det aller største man kan oppleve innen volleyball her i Norge, sier hun.

Les også: Ragnhild Aas gjør comeback

Slo ut seriefavoritten

Forrige runde slo de suverene Stod 3-1 i sett. Stod har seks seiere av seks mulige i serien og har kun tapt ett sett så langt i år.

– Vi gjorde en fantastisk kamp. Selv om vi var suverene i første sett, var det svært jevnt resten av kampen. Alle jentene spilte opp mot sitt beste, sier Milosevic.

Han mener at de hadde all odds imot seg før oppgjøret.

– Det var 450 tilskuere i hallen. De har seks utenlandske spillere og det var bortekamp mot den suverene serielederen. Men jentene sto virkelig på i en kamp som varte over to timer.

Historisk sluttspill

For første gang har også jentene kvalifisert seg til sluttspillet i Nordic League etter to seiere og ett tap mot utenlandsk motstand.

Dette beviser at kvaliteten på norsk volleyball står sterkere enn noen gang.

– Det at vi får være med i sluttspillet gir oss en ekstra motivasjon. Jeg tror vi har 50/50 sjanse for å vinne hver enkelt kamp, sier Milosevic som bygger lag for fremtiden.

– Vi har et veldig bra miljø i klubben og har en langsiktig plan.

Roser jentene

Daglig leder i klubben, John Walstad, er stolt over at jentene i klubben gjør det så bra.

– Det har vært en spennende sesong så langt. Det er et godt lag og et godt trenerteam rundt de, sier Walstad.

Han sier at klubben har høye forventninger til jentene og jentene er i ferd med å innfri.

– Vi har vært i en del finaler før, men har aldri vunnet. Nå tror jeg tiden er moden for å hente hjem den gjeveste medaljen, men vi jubler ikke før den siste ballen er i gulvet på motstanderens side.

Han er utrolig glad for engasjementet jentene viser for laget og klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.