*Nettavisen* Nyheter.

Osloband fikk napp i USA

Fra v. PK, Bård Andersson og Paal Olsen

Oslo-bandet Barbarian Twins har signert kontrakt med det amerikanske plateselskapet D and M Records. I Norge tok ingen sjansen.

Plateselskapene i Norge ville ikke røre Barbarian Twins tunge og funky 70-tallsrock. Standardsvarene var kul musikk, men ikke noe for oss. Da bandet søkte seg utenlands kom imidlertid fulltrefferen raskt.

- Vi sendte inn en låt til det amerikanske selskapet D and M Records. Dagen etter ville de høre mer. Etter noen samtaler fant vi ut at vi hadde felles ambisjoner. Og etter en uke hadde vi underskrevet kontrakten, sier vokalist og gitarist Bård Andersson fra St.Hanshaugen.

Barbarian Twins består av Bård Andersson, Per Kristian Lomsdalen fra Tøyen og Paal Olsen fra Manglerud.

For noen få måneder siden spilte bandet på Ukjentfestivalen. Nå skal de lanseres på verdensbasis. Plata Wont Bow Down kommer i butikkene til sommeren.

- Fantastisk musikk

Bandet er det første rockebandet i stallen til D and M Records, som har flere artister som har vært på Billboardlista i USA.

Selskapet har kontorer og produksjonsfasiliteter i California, Missouri og New York, og regnes som en major indie label i USA. Daglig leder og produsent, Dave Warren, sier at han har store forventninger til bandet:

- Barbarian Twins er et høyenergisk og dynamisk rockeband som vil sette spor på verdensmarkedet. Dette er svært profesjonelle folk som lager fantastisk musikk, og som også forstår forpliktelsene og hvilket hardt arbeid som må til for å lykkes i musikkbransjen, sier han.

Kraftig markedsføring

Warren legger til at nåløyet i rootsbaserte D and M Records er trangt. Spesielt for rockeband.

- Vi har lenge lett etter et rockeband med så høy kvalitet, og er veldig godt fornøyd med at Barbarian Twins valgte å akseptere vårt tilbud.

Han sier D and M Records vil lansere en aggressiv radio- og promokampanje i forbindelse med plateslippet til sommeren.

Warren herjet selv hitlistene med bandet Young Rascals på 60-tallet, og er barndomsvenn med stjernen Billy Joel.

Barbarian Twins presenterte seg på det amerikanske markedet for første gang i 2006. Da som The Bullitt. Den gangen vant de musikkonkurransen Make A Star med låta .44.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.