RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslobudsjettet 2010

Hvis det er ett ord som på en god måte oppsummerer Oslobudsjettet for 2010 innenfor kultur- og kirkeområdet, må det være ordet "investeringer". Vi investerer i et godt og rikt kulturliv både for nåværende og kommende generasjoner. På kulturområdet arbeides det videre med realisering av nytt Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. Samtidig arbeides det videre med nytt Munchmuseum, og det settes i 2010 av betydelige beløp til vedlikehold og rehabilitering av kirkebygg. Nettopp fordi de borgerlige partier har skjønt at kirkebyggene også er blant byens viktigste kulturbygg i tillegg til å være gudshus. Spesielt vil Venstre trekke frem Uranienborg kirke. Vi har arbeidet iherdig for gjennomslag i budsjettet og fått god støtte av de andre borgerlige partier for å sikre midler til totalrehabilitering innvendig. Uranienborg kirke er et viktig landemerke i byen og et av våre viktige og flotte kirkebygg.

Det borgerlige budsjettforliket vi fikk igjennom i bystyret ivaretar i tillegg Oslos mangfold innenfor kunst og kultur på en meget god måte, bl.a. gjennom økte overføringer til en rekke institusjoner, lag, foreninger og frie kulturaktører. Byens kunst- og kulturtilbud skal bli enda bedre og enda mer tilgjengelig for byens borgere. Vi sørger for at Oslos posisjon som Norges fremste kulturby opprettholdes gjennom en storstilt satsning på kulturlivet i byen vår.Terje Bjøro

Venstres bystyregruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere