RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslobudsjettet gir bedre hall-kapasitet på Grefsen/Kjelsås

KrF har engasjert seg sterkt i Kjelsås ILs ønsker om oppvarmingshall/gymsal ved nye Kjelsås skole. Vi har utfordret byrådet på mulige alternative løsninger som kunne imøtekomme idrettslagets ønsker og behov. Planene har vist seg vanskelig å realisere, men det gjøres nå kloke grep i Oslobudsjettet for 2010.

For KrF er det viktig å gi barn og unge gode muligheter for fysisk aktivitet. Hallkapasiteten på Oslo vest er lav, og Kjelsås IL har vært tydelige på behovene de ser i denne delen av byen. Å realisere en gymsal slik Kjelsås IL ønsket, viser seg vanskelig. For de som har fulgt saken, så er byrådet soleklare på konsekvensene av å flytte barnehagen for å innpasse en liten gymsal i nye Kjelsås skole. Det vil kreve en ny runde med prosjektering som igjen vil forsinke det totale prosjektet.

KrF skulle gjerne sett en annen konklusjon i saken, men for oss er det vanskelig å kreve utsettelse av et større skoleprosjekt når vi kjenner utbyggingsbehovene på skolesiden i Oslo. Som folkevalgte er vi dessuten nødt til å forholde oss til de faglige vurderinger som er gjort i byråd og etater.

Denne saken kan likevel få et positivt utfall. KrF er glad for at vi gjennom budsjettforliket mellom de borgerlige partiene nå får vedtatt at det bygges en flerbrukshall i forbindelse med rehabilitering av Grefsen barneskole. På den måten vil hallkapasiteten øke i området og forhåpentligvis også lette trykket på hallen som bygges ved nye Kjelsås skole. Med planlagte flerbrukshaller både på Kjelsås og Grefsen øker hallkapasiteten totalt sett i området.

Aud Kvalbein

Gruppeleder KrF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere