RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslofolk er modigere enn som så


Oslobeboere sjekker mindre via tekstmeldinger
Oslobeboere sjekker mindre via tekstmeldinger
Mer enn 750.000 nordmenn sjekkes opp via SMS. Men i Oslo er ikke tekstmeldingene like smigrende.

OSLO: Stadig flere bruker mobiltelefonen som sjekkeredskap i Norge. Men i Oslo henger de fortsatt langt etter, viser en fersk undersøkelse gjennomført av InFact for mobilselskapet Chess.

Undersøkelsen viser at mer enn én av fem at de har blitt sjekket opp på SMS på landsbasis. Mens 25 prosent av de som bor i Nord-Norge bruker SMS som sjekkeredskap, er det kun 13 prosent i Oslo.

- Mobiltelefoner skaper en tryggere distanse mellom sjekkeren og den han eller hun eventuelt skal sjekke opp. Man kan lett bli litt modigere av å taste inn en sjekkereplikk på mobilen enn å formulere den verbalt ansikt til ansikt. SMS er blitt landets største sjekkekanal, sier markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær i en pressemelding.

Les flere mobilnyheter på dittOslo

Doktor i psykologi og psykologspesialist Cecilie Schou Andreassen underbygger utsagnet hans.

- Initiativet blir enklere når særlig kvinner kan bruke SMS som sjekkemiddel, noe som bekreftes i andre undersøkelser. Kvinner foretrekker i større grad SMS enn å ringe. I tillegg er det en kjapp stimulus-respons i SMS, noe som kan ha en tilfredsstillende effekt. Forholdet mellom nærhet og distanse endres i takt med teknologiske nyvinninger og brobyggende teknologi på sjekkefronten, sier Schou Andreassen.

Beholder selvbildet

Hun mener at det er lettere å ta en avvisning om det er via SMS.

- Vi mennesker er såpass grunnleggende sårbare for avvisning fra det motsatte kjønn, og avvisning generelt, at det gjør det litt enklere for oss å verne om et godt selvbilde samt beskytte oss selv ved å potensielt usette oss for avvisning via SMS fremfor ansikt til ansikt, fortsetter hun.

Les om hvordan trendene er på dittOslo

Flest yngre

Det er særlig blant de mellom 18 og 24 år mobiltelefonen har blitt brukt til å sjekke med. Over én av seks, 64 prosent, forteller at de har blitt sjekket opp via en tekstmelding. Dette tallet synker til under halvparten i aldersgruppen 25 til 39 år, og ned til 12 prosent blant de mellom 40 og 59 år.

- Det er faktisk en liten andel over 60 år som forteller at de har blitt sjekket opp også. Den er ikke stor, men det er den er der og det er alltid gøy å se hvordan eldre benytter seg av nyere teknologi til forskjellige formål. 4,4 prosent av disse kan fortelle at de har blitt sjekket opp på SMS, sier Alvær.

Det er liten forskjell mellom kjønnene, med en liten overvekt av menn på under en prosent.

- På forhånd ville jeg kanskje tro overvekten av menn ville vært tyngre. Men undersøkelsen viser at både kvinner og menn bruker mobilen hyppig i sjekkingen sin, forteller markedsdirektøren.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere