RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslofolk reiser mer kollektivt

Antall kollektivreiser økte med 5,5 prosent i 2011.

OSLO: I 2011 ble det registrert 285 millioner påstigninger på buss, trikk, t-bane og båt i Oslo og Akershus. Dette er en vekst på 5,5 prosent fra 2010. Det fortalte Ruter på en pressekonferanse onsdag.DittOslo har den siste tiden fortalt om store utfordringer i kollektivtransporten i Oslo. Sterk befolkningsøkning får noe av skylda for økte utfordringer.

– Det er en stor utfordring for kollektivtrafikken å ikke bare møte denne veksten, men også ta markedsandeler fra biltrafikken, understreker Ruter-direktør Bernt Reitan Jenssen.

Kollektivtrafikkens andel av alle motoriserte reiser i regionen har holdt seg stabilt gjennom 2011.

Kundene er fornøyde

I følge Ruter er imidlertid de reisende relativt fornøyd med tilbudet de får. I Oslo er målt kundetilfredshet om bord økt fra 91 prosent til 92 prosent.

T-banen er det transportmidlet som har hatt den største prosentvise trafikkveksten (+ 6,2 prosent) Samtidig har kundetilfredsheten på t-banen økt med to prosentpoeng fra 2010, til 93 prosent fornøyde kunder.

PROBLEMER I OSLO-RUSHET? FORTELL DIN HISTORIE HER

Folk betaler

Trafikktallene viser at andel kontrollerte passasjerer med gyldig billett holder seg stabil på 96,6 prosent. Det vil si at stort sett de fleste betaler for seg når de reiser kollektivt.

– Hyppige kontroller kombinert med holdningskampanjer bidrar til å holde snikandelen nede, understreker Reitan Jenssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere