RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslofolk vil låne mer - tross rentehopp

Hele to av fem innbyggere i Oslo planlegger å ta opp nye lån i løpet av de neste 12 månedene, viser en fersk måling. At renten fortsetter å stige, bryr vi oss lite om.

OSLO: Torsdag 15. mars satte Norges Bank opp styringsrenten med ytterligere 0,25 prosent - til 4 prosent. Landets banker ventes å sette opp sine lån- og innskuddsrenter tilsvarende.

Dette er den fjerde renteøkningen siden november i fjor, men foreløpig er renteoppgangen for liten til å knekke optimismen som råder i den norske befolkningen, kommenterer Erik Edler-Woll, salgsdirektør i Storebrand.

Den nye landsdekkende Spare- og forsikringsundersøkelsen som Synovate MMI har gjort for Storebrand viser at noe i overkant av én av fire låntagere i Oslo mener de må redusere forbruket hvis renten stiger med inntil 3 prosent.

Denne andelen har vært overraskende stabil de siste tre årene, selv om boliglånsrenten i samme periode nesten har doblet seg. Det viser at de fleste låntagerne har tatt høyde for økte renter, sier Edler-Woll.

Edler-Woll er imidlertid bekymret for at de mest gjeldstyngende husstandene vil møte problemer etter hvert som renten fortsetter å stige.

De som nylig har kjøpt sin første bolig har gjerne lånt opp til pipa, og for denne gruppen vil nok enhver renteøkning svi. En fastrente på rundt 6 prosent kan for disse være et godt alternativ til en flytende rente på rundt 5 prosent, mener Edler-Woll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere