RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Osloforeldre snakker ikke med ungdommen om feriefyll


FERIEFYLL: I sommer skal mange norske ungdommer på sin aller første sydentur uten foreldrene. Ofte blir resultatet utagerende festing.
FERIEFYLL: I sommer skal mange norske ungdommer på sin aller første sydentur uten foreldrene. Ofte blir resultatet utagerende festing. Foto: Foto: Colourbox
Bare 25 prosent av Oslo-foreldre sier de forbereder sine håpefulle på risikoen ved sommerens uteliv.

OSLO: Oslo-foreldre kommer verst ut i en undersøkelse gjennomført på oppdrag for Tryg.

Del på Facebook

Osloforeldre ligger langt under landsgjennomsnittet som er på 34 prosent, viser tall fra Tryg Forsikring.

Første sydentur uten foreldre er et moderne overgangsrite for mange unge i sommer. Men utagerende festing kan medføre risiko, og foreldre bør gi barna råd om fornuftig festekultur før turen går til sydligere strøk.

– I sommersesongen er det viktig at foreldre tar ansvar og snakker med de håpefulle om hvordan man unngår de verste fellene på byen. Spesielt når barna drar alene på ferie er det naivt å tro at det ikke blir drikking, og foreldre bør snakke med barna om farene ved utagerende feriefyll, sier seksjonsleder på reiseskade, Kirsten Tonheim i Tryg Forsikring.

Dette er et ansvar norske foreldre ikke alltid tar like godt: Bare 1 av 4 Oslo-foreldre forbereder barna på risiko knyttet til utagerende festing og natteliv.

– Det er ikke et imponerende tall, gitt kriminalitets- og forsikringsstatistikken vi ser knyttet til unges ferieturer, påpeker Tonheim og sier at foreldre må ta ansvar for å forberede barna sine på risikoen som er knyttet til festkultur blant norske ungdommer på sydentur.

– At såpass få gjør dette, både i Oslo og resten av landet, er skremmende, sier hun.

– Pass på glasset ditt, ikke ta imot drinker fra fremmede og unngå å gå alene, særlig på nattestid, er Trygs enkle råd til ungdommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere