*Nettavisen* Nyheter.

Oslopatrioter merket for livet

Hedret: F.v. Per Ditlev-Simonsen, Inger Seim, Ann-Marit Sæbønes og Tor Sannerud var stolte hedersprismottakere i Rådhuset onsdag. Foto: Sturlason

Fire sterke Oslopersonligheter mottok onsdag St. Hallvard- medaljen i Rådhuset.

RÅDHUSET: – Alle disse fire har gjort en særlig innsats for Oslo.


Ordfører Fabian Stang tok frem de store ordene da han onsdag ettermiddag delte ut hedersmedaljen som bærer navnet til Oslos skyttshelgen.

Viktig for de unge

Inger Seim fra Alna mottok prisen for sin årelange innsats for ungdom i bydelen. Hun begynte som ungdomsarbeider på Tveita, og har gitt hundrevis av unge et bedre utgangspunkt med sin myndige blanding av omsorg og oppdragelse.

– Jeg tror på å gi unge betydning gjennom ansvar. sa hun da hun takket for prisen.

Les også: Hedret for brystkreftforskning.

Gløder for byen

Visit Oslos avtroppende administrerende direktør Tor Sannerud fra Frogner, fikk prisen for sitt arbeid med å bygge opp Oslo som turistby. Jobben har han hatt med seg også utenfor kontoret.
– New York Times omtaler Oslo som en «må-se-by» i 2013. Det er mye takket være et ambisiøst styre, sa han beskjedent.
Utmerkelsen kom da også på et passende tidspunkt for Sannerud, som pensjoneres til høsten.

Les også: Bypatrioter får ærespris

Symbol og forbilde

Ann-Marit Sæbønes var ordfører i Oslo i perioden 1992-1995, som første og hittil eneste kvinne. Utenfor Rådhuset har hun hatt stor betydning i kampen for funksjonshemmedes rettigheter. Det er likevel for innsatsen som politiker Sæbønes mottar prisen.
– Vi skal ikke hvile, var hennes budskap.

– Medaljen er et symbol på at det nytter for kvinner, sa hun, og minnet om at Norge i hennes ordførerperiode hadde kvinnelig statsministrer og flere kvinnelige statsråder og bystyremedlemmer enn noen gang før eller senere.

Les også: — Utøya gjorde meg politisk engasjert.

To Shanghai with love

Tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen fikk prisen for sin profilering av Oslo utenfor landets grenser. Stang fremhevet hans innsats i byens samarbeid med Shanghai. Gamleordføreren kvitterte med å fremheve viktigheten av internasjonalt samarbeid.

– Stor innvandrerbefolkning bringer global virkelighet inn i vår hverdag. Det er nødvendig for å forstå verden, sa Ditlev-Simonsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.