Oslopolitiet får ansvaret for Krekar

Oslopolitiet må finne ut hvor mulla Krekar skal oppholde seg.

Oslopolitiet må finne ut hvor mulla Krekar skal oppholde seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Politiet i Oslo skal iverksette den generelle instruksen som om oppholdssted og meldeplikt.

15.01.15 17:48

OSLO: Politiet vet ikke hvordan de skal gjennomføre restriksjonene som møter mulla Krekar når han løslates 25. januar.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier til NTB at flere avdelinger og seksjoner i Politidirektoratet jobbet med saken torsdag.

– Vi fikk instruksen i går og jobber nå med å legge til rette for å løse dette oppdraget. Det går både på det rent praktiske og hvordan det skal gjennomføres, sier Humlegård til NTB.

Oslo politidistrikt har fått oppdraget med å legge til rette for å sette instruksens bestemmelser ut i livet.

LES OGSÅ: - Der ingen skulle tru at Krekar kunne bu!

Uholdbart

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sendte instruksen til Politidirektoratet onsdag. Der heter det at personer i Krekars situasjon i regelen skal pålegges meldeplikt og et bestemt oppholdssted til de er sendt ut av landet.

– Det er uholdbart at personer som utgjør en trussel mot Norge og norske interesser, skal kunne gå fritt omkring, lød Anundsens argument.

Mye å ta stilling til

Politiet har mye å ta stilling til før restriksjonene kan gjennomføres. Spørsmålet er ikke bare hvor Krekar skal bosettes, men også etter hvilke kriterier man skal plukke ut hans pålagte bosted.

Det må også avklares hva som blir følgene for Krekars familie, om han skal kunne kommunisere fritt med hvem han vil og ikke minst – hvem som skal betale for det pålagte oppholdet.

– Jeg kan ikke si noe om de praktiske detaljene ennå. Alt dette er i prosess. Og vi har jo noen dager på oss. Dette er en ny situasjon og en ny type oppdrag for oss, men det er håndterbart, sier Humlegård til NTB.

Vil bli prøvet

Krekars advokat Brynjar Meling har varslet at et pålegg om meldeplikt og oppholdssted vil bli prøvd for retten, begrunnet med rettspraksis fra Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

– Det skal lite til før et slikt vedtak blir ansett som en straff og en krenkelse av menneskerettighetene, sa Meling til NTB onsdag.

LES OGSÅ: Her soner Krekar


Lik oss og få flere nyheter fra hovedstaden!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.