*Nettavisen* Nyheter.

Oslopolitikere på oslotur

Sightseeing for bystyrets medlemmer startet med kaffe på rådhustrappen, før alle ble loset inn i de tre bussene.

Torsdag 18. september var Oslos bystyremedlemmer på busstur rundt i Oslo, for å få innblikk i byggeprosjekter og idrettshaller.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Busstur for oslopolitikerne

Klokken 08.30 ble bystyremedlemmene, med ordfører Fabian Stang i spissen, loset inn på tre busser, med tilhørende guide, for å dra på sightseeing rundt i byen de jobber for og legger planer for.

I år hadde bystyret et spesielt ønske om å bli orientert om idrettshaller og arenaer i Oslo vest. Ettersom det er fort unnagjort, ble det lagt til flere påbegynte og planlagte byggeprosjketer.

Turen gikk raskt forbi Vestbanetomten, Tjuvholmen, Filipstad og Colorlinetomten, før det ble fortalt at planene for å legge E18 langs Frognerstranda i tunnel foreløpig er skrinlagt. På grunn av nye sikkerhetsregler i EØS er det uvisst om det er mulig å få motorveien under bakken.

Rike onkler

Så gikk turen til Bygdøy for å besøke flerbrukshallen i Bygdøyhus. Der fortalte styreleder Wilhelm Koren om de forskjellige idrettene og aktivitetene som drives i hallen og hvordan hallbyggingen ble mulig gjennom et privat og kommunalt samarbeid.
- Den hjelpen de private investorene har bidratt med var uunværlig og det ville ikke blitt hall uten dem, sa styrelederen og ga et ekstra klapp på skulderen til rike onkler i nabolaget.

Frogner stadion

På Bydel Frogners nedslitte sportsarena, eneste åpen for allmennheten, ventet Njårds jenteturnere på politikerne. Følget ble imponert av de unge jentenes oppvisning, men spørsmålet er om de ble så imponert at de får fortgang i byggeprosjektet.

I 2007 bevilget bystyret, i budsjettforlik, 150 millioner kroner til oppgraderingen av det som kalles Frogner Sportspark. Pengene skulle fordeles med 70 millioner i 2007 og 80 millioner i 2008. Foreløpig er det ikke tatt et spadetak på området.

Ett grep som er gjort er å trekke ut planene om å legge et parkeringsanlegg under idrettsarenaen. Bystyreret vedtok i april at arbeidet ble for omfattende og ville trekke ut prosjektet ytterligere. Derfor er de planene skrinlagt og de har bedt om at arbeidet med stadion og reguleringsarbeid settes i gang så raskt som mulig.

Resten av turen dekkes av Østkantavisa og kan leses på www.ostkantavisa.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag