RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslos befolkning øker raskere enn tidligere ventet

ILLUSTRASJONSBILDE: Folk nyter sommeren på Aker Brygge i Oslo tirsdag.
ILLUSTRASJONSBILDE: Folk nyter sommeren på Aker Brygge i Oslo tirsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Oslo (NTB): I 2030 vil Oslo ha 819.000 innbyggere, ifølge en ny prognose. Det er 12.000 flere enn det som ble anslått på samme tid i fjor.

Det var 648.000 innbyggere i Oslo ved årsskiftet.

Det er statistisk kontor i Oslo kommune som har kommet med den nye befolkningsprognosen, som er basert på tall fra 2014, melder NRK.

Årsakene til at innbyggertallet nå ventes å vokse raskere enn tidligere anslått er at Oslo-kvinner fødte flere barn i 2013, levealderen fortsetter å stige, mens antall døde falt kraftig, og flere velger å bli boende i Oslo. For første gang siden 2007 flytter flere til hovedstaden fra andre deler av landet enn omvendt

Finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) i Oslo kommune mener det er grunnleggende positivt med vekst, men sier også at det nye anslaget skaper noen utfordringer.

– Vi er nødt til å bygge flere skoler og barnehager. Det har vi kjent til lenge, men nå blir trenden ytterligere forsterket, sier finansbyråden.

Frp-kandidat i Oslo Carl I. Hagen er kritisk til befolkningsveksten.

– Det krever store offentlige investeringer. Særlig har vi i Oslo utfordringer ved integreringen av våre nye landsmenn, sier Hagen til rikskringkasteren.

Over 90 prosent av den beregnede befolkningsveksten i årene fram mot 2030 skyldes innvandring. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere