RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslos beste økobutikker er kåret


Erik Hansen (Centra Colosseum), Jens Patrick Ewert (ICA Storo Sagene), Gamle Oslo og St. Hanshaugen, David Lee (Meny Oslo City) og Oddrun Limmesand (Meny Ringnes Park)
Erik Hansen (Centra Colosseum), Jens Patrick Ewert (ICA Storo Sagene), Gamle Oslo og St. Hanshaugen, David Lee (Meny Oslo City) og Oddrun Limmesand (Meny Ringnes Park) Foto: Foto: Oikos
På Oslo Miljøfestival 5. juni ble de beste økobutikkene i seks av Oslos bydeler kåret. Nå håper de enda flere butikker blir mer økobevisste fremover.

OSLO: - Hensikten med denne kåringen er å vise økoforbrukere hvilken butikk i sitt nærområde de bør velge, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge.

Dermed ble det kåringer i bydelene Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, St. Hanshaugen, Frogner, samt i sentrum. Vinnerne ble følgende:

Meny Ringnes Park på Grünerløkka
Røtter på St. Hanshaugen
ICA Supermarked Storo på Sagene
Centra Colosseum på Frogner
Meny Grønland Torg i Gamle Oslo
Meny Oslo City i Oslo sentrum

Her er juryens begrunnelse for hvorfor valgene falt på de forskjellige butikkene

Oslo Sentrum
I Oslo sentrum fant våre testere at Meny Oslo City hadde det beste økoutvalget og at de i tillegg var flinke til å merke de økologiske varene tydelig slik at kundene enkelt kan finne de i hyllene. David Lee fra Meny Oslo City var på plass og mottok diplom fra Oikos - Økologisk Norge på Oslo Miljøfestival.

Sagene
På Sagene var det ICA Supermarked Storo som gikk av med seieren. Kolonialsjef Jens Patrick Ewert tok i mot diplomet på Miljøfestivalen.

- Dette har motivert oss til å fortsette å jobbe for å være den beste på øko i vårt område og bare bli bedre, sier han.

Grünerløkka
Meny Ringnes Park vant beste økobutikk på Grünerløkka. Oddrun Limmesand tok i mot diplomet 5. juni på vegne av butikken.

- Økologisk mat har vært et satsingsområde for oss helt fra vi åpnet i 2007 og vi fortsetter å satse på dette, sier hun.

Frogner
På Frogner var det Centra Colosseum som stakk av med seieren. Erik Hansen fra Centra forklarer at de har mange økologiske varer fra lokale småprodusenter. Han benyttet anledningen til å hilse på mange av dem på den heløkologiske Bondens Marked som var samme dag.

Gamle Oslo og St. Hanshaugen
I Gamle Oslo fant Oikos - Økologisk Norge sine testere at Meny Grønland Torg var den beste på økologisk mat. På St. Hanshaugen var det Røtter St. Hanshaugen som fikk utmerkelsen bydelens beste økobutikk.

Positiv forbrukermakt

Kåringen er en del av Oikos - Økologisk Norges AKTIV ØKO forbrukerkampanje. Kampanjen har som mål å bruke positiv forbrukermakt for å øke synligheten og salget av økologiske varer og gjøre forbrukere bevisste på fordelene ved økologisk mat.

- Vi tror på positiv forbrukermakt, og håper dette fører til at de butikkene som er flinke på økologi opplever økt salg og at det økologiske vareutvalget blir bedre i mange butikker, sier Kristina Alnes.

- Matvarer er noe alle bruker og det er viktig å ha et bevisst forhold til hvordan maten vi spiser blir produsert, sier Kristina Alnes. Å kjøpe økologisk mat er å si klart i fra at du ønsker et bærekraftig landbruk.

Kåringen i Oslo er den andre i rekken av flere, i løpet av kampanjeperioden håper Kristina Alnes på å få kåret den beste økobutikken i 20 kommuner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere