RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslos bydeler dumper sosialklienter på Stovner

Etter at Bydel Stovner sluttet å hjelpe sine sosialklienter inn i Stovner senter 1, har andre bydeler benyttet sjansen.

STOVNER: Flere bydeler skal ha hjulpet sine sosialklienter inn i de utilfredsstillende boforholdene i Stovner senter 1.

"Rensker" egne bydeler

Etter at klientene har bodd i Bydel Stovner en kortere periode, overføres de til bydelen, med de utgiftene det medfører. Teoretisk sett vil det dermed være mulig å "renske" egne bydeler for sosialklienter.

- Det stemmer at vi har sendt et brev til andre bydeler hvor vi ber om at de ikke bosetter folk på denne adressen. Vi ønsker å rette oppmerksomheten mot at dette ikke anses som gode boliger for barnefamilier og personer med ulike problemer, sier avdelingssjef i Bydel Stovner Ingebjørg Mjåland.

Håper på forståelse

Hun understreker likevel at bydelen ikke har anledning å nekte folk å bosette seg på denne adressen.

- Folk kan selvsagt flytte hvor de vil, og det skjer hele tiden. Men vi ønsker ikke at andre bydeler skal bistå folk aktivt. Vi har samarbeidsregler innad i Oslo, og vi er gjensidig forpliktet til å hjelpe hverandre. Jeg regner med at de andre bydelene vil ha forståelse for dette. Vi er alle i samme situasjon, og håper andre bydeler kan unngå denne adressen nå, sier hun.

- Er dette blitt et økende problem den siste tiden?

- Det har vært en jevn tilflytning over tid. Og det er blitt såpass mye nå, at vi opplever det som et problem. Vi har funnet grunn til å reagere, sier Mjåland.

Brevet går i disse dager ut til flere bydeler i Oslo. Det vil forhåpentligvis forhindre at bydelen mottar en strøm av sosialklienter i tida framover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere