*Nettavisen* Nyheter.

Oslos håp i Slapp'a-NM fra Kjelsås

Like avslappet som denne gutten? Oslos håp er fra Nordre Aker.

Kristin Lie er Oslos offisielle utøver når deltakere fra hele landet braker sammen på St. Hanshaugen lørdag for å avgjøre hvem som er landets mest avslappede.

KJELSÅS/ ST. HANSHAUGEN: Kristin Lie, som bor på Kjelsås, har ikke mindre enn 28 NM-gull og tre kongepokaler i triathlon, duathlon og maraton.

Enkelte tror jo at jeg aldri er i ro, men det er viktig med kontraster i livet. Jeg er flink til å slappe av. Hverdagen er hektisk, med både jobb og treningsøkter, og det er enormt viktig for meg å kunne ta det med ro innimellom, forteller Lie.

"Jernkvinnen"

I oktober skal 36-åringen delta i verdensmesterskapet i IronMan på Hawaii, men først satser hun på å vinne NM i Slappa lørdag 23. august.

Jeg er alltid klar for flere gull, og når jeg stiller i en konkurranse så er det for å vinne, sier Lie.

Pulsen avgjør

I NM i Slappa er det hvilepulsen som avgjør hvem som går helt til topps. Deltakerne får slappe av i fem minutter - noe som symboliserer en typisk kaffepause - mens en sykepleier måler pulsen. Den med lavest gjennomsnittspuls vinner

Du skal være i ganske god form for å kjempe om gullet. Fjorårets vinner var helt nede i 48 slag i minuttet, noe som er imponerende med tanke på at vanlig hvilepuls gjerne ligger på rundt 60 slag i minuttet, sier Marit Lynes, informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon. Hun understreker samtidig at NM i Slapp´a er for alle, og ikke bare for topptrente.

Fjorårets eldste deltaker var 82 år, og han endte på 57. plass.

Dette er andre gang året på rad Norsk Kaffeinformasjon arrangerer NM i Slappa.

Deltakere fra store deler av landet har meldt seg på NM i Slappa via konkurransens hjemmeside. I tillegg er det mulig å møte opp uten påmelding på konkurransedagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.