*Nettavisen* Nyheter.

Oslos innbyggere tror anbud gir økte forskjeller

Flertallet blant Oslos innbyggere mener anbud i eldreomsorgen gir større forskjeller. Det viser en fersk måling utført på vegne av Fagforbundet i Oslo

Det er deilig å være i pakt med folkemeningen, det er flere som er enige med oss enn vi trodde. Forholdene i eldreomsorgen blir vårt hovedanliggende fram til vi får et byrådsskifte, sier lederen i Fagforbundet i Oslo, Mari Sanden til avisen.

I undersøkelsen ble byens innbyggere også spurt om et Ap/SV-byråd, eller et Høyre/Frp-byråd, best vil sikre sykehjemsplass til alle som trenger det. 84 prosent av både Aps og SVs velgere mener at et Ap/SV-byråd vil være best. Et lite flertall også av Venstres velgere mener dette, samt 35 prosent av KrFs velgere. KrFs gruppeleder Ann Kathrine Tornås mener likevel ikke at partiet opptrer på tvers av sine velgere.

Noen forskjeller vil anbud selvfølgelig gi, men jeg leser dette som en klar utfordring til oss politikere om å konsentrere oss om det som er viktigst; kvaliteten. Alt avhenger av hvordan anbudet utformes, derfor er det kjempeviktig at vi tar utgangspunkt i kvalitet i stedet for pris, sier Tornås til Dagsavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.