*Nettavisen* Nyheter.

Oslos mest moderne

Vedmodig, men vledig spennende, tror Linn-Siri Jensen det blir å flytte fra Grefsen til Nydalen i 2011. Men hun ønsker nye elever velkommen i 2010. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sorgprosessen er overstått. Nå ser Grefsen videregående-rektor Linn Siri Jensen frem mot Nydalen i 2011.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vedmodig, men vledig spennende, tror Linn-Siri Jensen det blir å flytte fra Grefsen til Nydalen i 2011. Men hun ønsker nye elever velkommen i 2010. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Klikk på bildet for å forstørre.

I foajeen blir det kantine og kaffeer, i underetasjen idrettshall. til høyre for inngangen kommer nytt bydelsbibliotek. Illustrasjon: Avantor

Klikk på bildet for å forstørre.

Skolebygget sett utenfra. Illustrasjon: Avantor

GREFSEN/NYDALEN: Hun har jobbet på Grefsen videregående i 25 år, de tre siste som rektor. Nå er en epoke snart over, men Linn-Siri Jensen smiler som en sol:

– Dette blir veldig spennende. Vi kommer oss til Oslos kanskje mest moderne og spennende skolebygg.

Relokalisering

Hun snakker om den nye Nydalen videregående skole, som skal står ferdig i 2011, og fra skolestart samme år samle dagens Grefsen vgs. og Sandaker vgs.

– Vi har kanskje ikke vært flinke nok til å kommunisere det. For når vi er ute på ungdomskolene og promoterer Grefsen, sier mange «men skal ikke den legges ned?», sier Jensen, og nå rister hun på hodet.

Grefsen vgs. skal ikke legges ned, men relokaliseres.

– Alle de ansatte og alle elevene fra Grefsen flyttes til et helt nytt og utrolig spennende bygg. Studieretningene blir de samme, har du startet med økonomi på Grefsen, fortsetter du i den samme klassen i Nydalen, sier rektoren.

Billett til Nydalen

I dag er omlag halvparten av elevene fra ungdomsskolene i bydelen eller nærområdene. Kullet som starter på Grefsen til høsten blir det siste før snart 90 år gammel «gymnashistorie» tar et steg videre. Og da kan det bli vanskeligere å komme inn, frykter Jensen.

– Fra å være en «bydelsskole», vil vi bli regnet som en sentrumsskole. Jeg tror også interessen for Nydalen vil være veldig stor. Så derfor pleier jeg å si at dersom du søker deg til Grefsen i 2010, har du billett til seilasen som fortsetter i Nydalen fra 2011, sier Jensen.

Spennende samarbeid

Allerede har skolen inngått samarbeidsavtaler med bedrifter i Nydalen. Skolen og næringslivet skal dra gjensidig nytte av hverandre. For elevene betyr det at de kan få undervisning utenfor skolens lokaler, men likevel i umiddelbar nærhet av den.

Så langt har Nydalen vgs. avtaler med BI og Riksteateret. Et helsefirma er på trappene, og Jensen drømmer også om samarbeid med Oslo Voksenopplæring, og med mediebedriftene i dalen, dersom skolen får invilget media- og kommunikasjonslinje.

Det nye skolebygget vil bli preget av lys, glassvegger mellom rommene, idrettshall, kafeer og bydelsbibliotek.

Tar vare på tradisjonen

– De aller fleste trives veldig godt på Grefsen. Det er ikke uten grunn at utrolig få slutter her, sier Jensen.

Hun har stor tro på at det beste av «Grefsen-kulturen», og stolte tradisjoner som Grefsenrevyen, vil få videre liv i Nydalen.

– Da det ble klart at det ikke kunne bli slik vi opprinnelig ønsket - en løsning der vi kunne fortsette på Grefsen, gikk mange av osss in i en umiddelbar sorgprosess, sier Jensen.

Et år brukte hun selv på å komme seg gjennom den. Men nå ser hun bare fremover.

– I mitt hode blir Nydalen en inovativ og frisk skole, sier Jensen, som inviterer til åpen dag på Grefsen vgs. torsdag 28. januar kl. 12-14 og 18-20. Det blir også transport og felles omvising i Nydalen for dem som ønsker det.

Etter planen skal Grefsen vgs. rehabiliteres og videreføres som ungdomsskole for bydelen når den videregående opplæringen flytter ut i 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.