RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslos nye badefavoritt


Jenny Aas, Synne Eide og Martine Brotke mener kort reisevei er viktig når man skal på stranda. De har funnet seg til rette på Tjuvholmen sjøbad, med hele byen i bakgrunnen.
Jenny Aas, Synne Eide og Martine Brotke mener kort reisevei er viktig når man skal på stranda. De har funnet seg til rette på Tjuvholmen sjøbad, med hele byen i bakgrunnen. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen
Med utviklingen av Fjordbyen har Oslo også fått et par nye badesteder. De er populære.

TJUVHOLMEN: Sommersola steker i Oslo, og folk strømmer til strendene for å kjøle seg ned. Flere setter også pris på at de ikke må langt ut av byen for å ta en kjølende dukkert.

Ytterst på Tjuvholmen har mange funnet sin plass i sola. Mens barnefamiliene boltrer seg på sandstranda, har ungdommen og de voksne funnet seg til rette på flytebryggene helt ytterst i Oslos nye bydel. Utvikling av Fjordbyen bringer virkelig folk nærmere fjorden

– Jeg synes dette er det fineste badestedet i Oslo for tiden. Fjorden i Oslo er godt egnet for denne type fjordbysatsing, sier Matthew Anderson.

31-åringen har slått seg ned helt ytterst på den ytterste flytebrygga til Tjuvholmen sjøbad. Her har han tilbragt mange solfylte sommerdager hittil i år.

– Jeg bor på Fredensborg, så jeg går bare ned hit. Det er fint å bo med sjøen rett ved, sier Matthew.

Bader i byen

Beliggenheten er også grunnen til at Jenny Aas, Synne Eide og Martine Brotke har tatt turen til Tjuvholmen. De tre 15-åringene fra Høyenhall har også vært her tidligere, og de kommer gjerne tilbake.

– Det er veldig fint her, og så er det kort vei til butikker, sier Martine.

– Og så liker jeg å se på båtene som kjører forbi her, legger Jenny til.

Fine omgivelser nemlig også viktig når de skal ut og kose seg i sola. 

Les også: Se vår guide til Oslos badeperler

Ikke sandstrender

Matthew Anderson er også opptatt av omgivelsene. Han tar gjerne turen til Bygdø sjøbad når han ikke er på Tjuvholmen.

– Men det må være den delen med skjærgård, ikke sandstranda. Jeg er fra Australia, så jeg synes ikke sandstrendene i Norge er så fine, smiler 31-åringen.

Han trives godt når han har et lett tilgjengelig sted der man kan ligge og sole seg uten å føle at man ligger som sild i tønne. Derfor kunne han gjerne ønsket seg enda større flytebrygger ytterst på Tjuvholmen.

– Og så savner jeg omkledningsrom. Når man har et badested midt i byen, er det fint å kunne skifte før man skal ut og gå i gatene, sier Matthew.

God plass viktig

Jenny, Synne og Martine kunne også ønsket seg større plass ytterst på Tjuvholmen. Mange badegjester og en del fuglebæsj ute på flytebryggene gjorde det vanskelig å finne en plass.

Men jentene er uansett godt fornøyde med plassen der de slikker sol mellom dukkertene.

– Det er deilig i vannet, slår Synne fast.

– Jeg synes det er kaldt. Men så synes jeg alltid det er kaldt også, da, sier Martine.

PS: Lyst til å prøve et annet nytt fjordbad? Også på Sørenga kan du ta en dukkert fra badebrygge i sommer!

Les også: Sjekk badetemperaturene i Oslo her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere