RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslos slankemester


Sinsen-jenta Janniche Hauge fra Sinsen stråler av lykke etter å ha slanket bort 27 kilo på ett år.
Sinsen-jenta Janniche Hauge fra Sinsen stråler av lykke etter å ha slanket bort 27 kilo på ett år.
Janniche Haugen fra Sinsen er blitt 27 kilo lettere på ett år.

SINSEN: Selvdisiplin og målbevissthet er oppskriften, mener Janniche som nå tituleres som årets fylkesslanker i Oslo.

Tøffe tak

På stien langs Tøyenhagen går en sprek og opplagt Janniche Haugen sin faste turløype. Slik var det ikke for ett år og 27 kilo siden.

Det var lite mosjon og jeg hadde veldig dårlige matvaner. Jeg spiste ikke frokost, og jobben gjorde at det ble mye dårlig overtidsmat. Og når jeg endelig kom hjem, var jeg så sliten at jeg oftest ble liggende på sofaen å se tv, forteller hun.

Gode Roede

Den stillesittende jobben kombinert med dårlig kosthold, var det som fikk vektpila til å peke oppover, mener Haugen. Og etter å ha prøvd noen mislykkede slankekurer på egen hånd, var det Haugens mor som satt med løsningen.

Hun meldte meg på Grete Roedes slankekurs. Og det er her jeg har lært hvordan det skal gjøres. Det handler om bevisstgjøring av hva du spiser, som for eksempel at et wienerbrød kan være en kaloribombe. Å mette magen med mye frukt og grønt blir viktig, fysisk aktivitet likeså.

Ugjenkjennelig

Den enorme forvandlingen Haugen har gjennomgått, har gjort henne ugjenkjennelig for mange av hennes bekjente.

På ulike tilstelninger hender det at bekjente av meg ikke tør å komme bort fordi de ikke helt vet hvor de har meg fra, forteller Haugen. Den opprinnelige Stavanger-jenta kan også fortelle at da hun var på vestlandsbesøk hos mora, var Janniches forvandling så stor at moren tok til tårene.

Mesterens oppskrift

Haugen mener at sultekurer eller det å legge seg på operasjonsbordet til kirurgen, bare er kortvarige løsninger på et overvektsproblem. Livsvarig målbevissthet må være den viktigste fellesnevneren i slankeoppskriften understreker hun.

- Sultekurer gir oftest bare kortvarige løsninger. Man må sette seg mål som man vet vil være realistisk over tid. Så lenge man spiser sunt, kan man fortsatt ha glede av god mat. Trening bør bli en del av hverdagen. Selv om fysisk aktivitet ikke alltid kjennes like behagelig, så vil selvfølelsen etterpå være en rus i seg selv, forklarer Haugen.

Hun mener videre at fysisk aktivitet gir mer overskudd i hverdagen. Et overskudd hun sist helg brukte på å more seg med snowboardkjøring i Trysil.

Herlig, avslutter slankemesteren fra Sinsen.


Sultekurer gir oftest bare kortvarige løsninger
Janniche Haugen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere