*Nettavisen* Nyheter.

Oslos yngste ordenssjef

Han har bred erfaring, og har i hele sitt politiaktive liv vært knyttet til Manglerud politistasjon. Nå er Morten Østraat (40) tilsatt som Oslos yngste ordenssjef.

Manglerud: Jeg er utdannet som teknisk tegner, men fant fort ut at det egentlig var noe helt annet jeg ville drive med. Derfor ble det politiet hvor jeg har vært fra 1989.

Etter at Geir Wilhelm Sandvold forlot Manglerud etter sommerferien i fjor, har Østraat hatt lyst på jobben som leder av ordensavdelingen. Nå har han 70 tjenestefolk å samarbeide med.

Jeg mener jeg har brukbar bakgrunn for denne jobben selv om jeg sammenliknet med andre, er ung. Men ti år i ordenstjeneste, verneombud i 15 år, leder av stasjonens utrykningsenhet, ansvarlig for plankontoret og med i prosjektgruppa da Manglerud politistasjon ble bygget om har jo gitt meg bred erfaring. Jeg har også vært politiets bindeledd til Norway Cup. Ukene på Ekebergsletta er forresten en flott tid. Her får vi jo virkelig vist at det viktigste arbeidet vårt er å ha kontakt med publikum.

Små endringer

Nye folk fører ofte til endringer.

Folk flest vil nok ikke merke så mye til at jeg har blitt leder for ordens avdelingen. Men jeg har jo noen tanker som jeg gjerne vil få satt ut i praksis.

Alle avdelinger på Manglerud politistasjon samarbeider. Vi jobber etter det prinsippet at vi skal gjøre en best mulig jobb når vi først kommer til et sted. Da slipper vi å komme tilbake, sier Østraat. Og kan vi være i forkant av hendinger, slipper vi kanskje at det blir noen sak i det hele tatt.

Trafikk

Etter jul har Manglerud-politiet vært spesielt aktive på trafikk. Vi har hatt mange kontroller. Noen steder dukker vi opp dag etter dag, f.eks. på Hauketo. Når vi har tatt de samme flere ganger, forstår de forhåpentligvis at det er lurt å å holde seg på rett side i forhold til lover og regler.

Utstyr

Morten Østraat har som sagt bl.a. hatt ansvar for utstyr på stasjonen.

Ofte er jo vi de første på et hendelsessted, og da kan det være godt å ha utstyret i orden. Derfor har vi hjertestarter med oss, og med tanke på at vi nå er inne i den delen av året da mange forsøker seg på mer eller mindre sikker is, er både pigger og tau noe som ligger i bilene. Betydningen av dette har jeg selv fått i og med jeg selv har fått være med på å redde en person som gikk gjennom isen på Østensjøvannet.

Om ikke lenge skal vi også få vanntette drakter.

Redningsoppdrag er vanligvis brannvesenets oppgave, men de som kommer først på et sted, må selvfølgelig gjøre så godt de kan.

Være ute

Nok av lederoppgaver for Morten Østraat nå. Men det er ikke lenge siden jeg var på utepatrulje, og fortsatt skal jeg mer enn gjerne være ut. For politiarbeid er jo nettopp det å ha kontakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag