RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslostaner på Furuset


Noman Mubashirs debutroman «Oslostaner» beskrevet på omslaget som «en Bollywood-roman». Her på Furuset bibliotek hvor han leste fra boka og fortalte om prosessen bak.
Noman Mubashirs debutroman «Oslostaner» beskrevet på omslaget som «en Bollywood-roman». Her på Furuset bibliotek hvor han leste fra boka og fortalte om prosessen bak.
Noman Mubashir beskriver sin debut som en «Bollywood-roman». Med store doser hjerte, smerte og alt som hører til.

FURUSET: Frisk, opplagt og med en imponerende tversover, møtte Noman Mubashir sitt publikum på Furuset bibliotek.

Foranledningen var han debutroman «Oslostaner».

Fargesprakende

Ikke uventet har den kjente NRK-profilen tatt utgangspunkt egne opplevelser og frisket dem opp. En kjapp oppsummering av innholdet illustrerer det best:

Norskpakistanske Momi er Oslos ubestridte utelivskonge. Han og bestevennen Rumi driver in-stedet Casual & Curry, flere ganger kåret til hovedstadens hippeste nattklubb.

Momi og Rumi shopper i London, bor i minimalistiske designleiligheter i Nydalen, danser til bangrarytmer og omgir seg med landets vakreste damer – med «dådyrøyne og lepper som klementinbåter dyppet i kirsebærsaft». Som i en Bollywood-film er overflaten fargesprakende og konfliktene store.

Rumi forelsker seg i underskjønne Rubina – noe som fører ham rett inn i den fundamentalistiske organisasjonen Muslim by Nature. Nå blir Momi virkelig satt på prøve. Hva er vennskap? Hva er kjærlighet? Og hva vil det si å være ung muslim i Norge i dag?

Varierende anmeldelser

Debutromanen har fått varierende kritikker. Fra de rosende til mer kritiske som ikke har sansen for det fargerike bollywoodpreget.

Slik som Dagbladets anmelder Ellen Sofie Lauritzen:

– ... inneholder også voldsomme følelser, svulstige replikker og actionfylte scener. Tross alle disse ingrediensene er romanen likevel blottet for farge og musikalitet.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere