*Nettavisen* Nyheter.

«Oslovakter for trygghet»

Det er selvsagt først og fremst politiets oppgave å sørge for at lov og orden blir fulgt og opprettholdt. Vi vet imidlertid at mange av Oslos innbyggere føler seg utrygge, særlige i utsatte områder og på enkelte tider av døgnet.

Vi vet også at politiet lider under en alvorlig ressursmangel. De gjør så godt de kan, men har dessverre ikke mannskap nok til å ivareta oppgaver i alle deler av byen.

Oslopolitiet har dessuten også en rekke nasjonale oppgaver som ivaretagelse av sikkerheten til regjering, storting og kongehus.

I en reportasje i forrige uke på Nrk fremkom det at de bruker store ressurser ved statsbesøk, og terrorangrepene 22. juli har gjort ressurssituasjonen for Oslopolitiet enda mer presset.

Jeg håper inderlig at regjeringen snart tar til fornuft og innser at Oslopolitiet trenger adskillig større bevilgninger for å kunne ivareta alle sine viktige oppgaver.

I mellomtiden ser altså Oslo kommune seg nødt til å opprette supplerende tiltak i form av ”Oslovakter” som vil sørge for nærmiljøpatruljering for å forebygge kriminalitet og skape trygghet.

Camilla Wilhelmsen
Bystyrekandidat Oslo Frp

LES OGSÅ: Setter inn byvykter for et tryggere Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.