Øst og vest på Herr Nilsen

Virud og Christensen

Virud og Christensen

To sentrale skikkelser, en fra østkanten og en fra vestkanten, underholder på Herr Nilsen fredag 4.april.

Fredag 4.april presenterer Østkanten Bluesklubb et musikalsk møte med Kåre Virud Band og Lars Saabye Christensen.

Skribent vs musiker

En fyr fra Oslo Øst - som har vokst opp med Elvis og Little Richard - møter en ti år yngre fyr fra Oslo Vest som har vokst opp med The Beatles og Doors.

Han fra øst reiser landet rundt med et bluesband, og han fra vest legger landet for sine føtter med en roman om sine ungdomshelter.

På Herr Nilsen møter poeten og entertaineren Lars Saabye Christensen sammen med et av Norges beste band - Kåre Virud Band .

Skapte bluesbølgen

Kåre Virud er grunnfjellet i Norsk blues! Det er han som har fått mye av æren for å ha skapt bluesbølgen på Notodden for 40 år siden.

Akkurat som Dylan har mye blues i seg har Kåre Virud brukt mye av den samme lyriske blueskraften i enestående samarbeid med Lars Saabye Christensen og Jan Erik Vold. Med sitt fullblods erfarne bluesband er det få som er svartere og mer overbevisende i bluessjela enn Kåre Virud.

Virud har alltid hatt nærkontakt med bluesen, men i motsetning til de fleste andre som dyrker genren her i landet, insisterer han på at den gjør seg best på norsk.

Og hvilken norsk! Virud får ordene til å flyte sammen med tonene og han synger dem med en herlig stemme på ujålete og levende Østkantdialekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag