*Nettavisen* Nyheter.

Østeuropeere slo seg ned i låve på Kjelsås

I låven på Grønnvold har flere personer bodd de siste dagene. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

I låven som tilhører idylliske Grønvold på Kjelsås, har flere østeuropeere bodd de siste dagene. Både kvinner og menn.

Klikk på bildet for å forstørre.

I låven på Grønnvold har flere personer bodd de siste dagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

I låven på Grønnvold har flere personer bodd de siste dagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Uthuset på Grønvold.

KJELSÅS: Inne i låven ved Grønvold var det ikke fullt så idyllisk mandag ettermiddag. Låven er delt opp i to rom, med to forskjellige innganger. Det ene rommet var fullt av søppel. I det andre rommet var det tydelige tegn på at folk har bodd der i flere dager, og ikke minst har de brukt utedoen som også ligger i låven. Flere soveposer, provosoriske senger, sekker og annet var i rommet, og det hang mat i poser på veggene.

Det var ingen til stede da vi var på Grønvold, men flere østeuropere, er observert gående ut av skogen, forbi Oset vannrenseanlegg, tidlig om morgenen de siste dagene.

Huset leid ut

Det er Friluftsetaten som forvalter den tidligere husmannsplassen øverst ved Akerselva. Etaten forteller at også hovedhuset på Grønvold har vært utsatt for innbrudd.

Les også: Forsøpler Grønvold

Hovedhuset er per i dag leid ut til Langgård barnehage, som bruker den som friluftsavdeling, men leieforholdet inkluderer ikke låven. Etaten forteller at i forbindelse med innbrudd i hovedhuset, ble alarmen satt ut av drift.

SE FLERE BILDER HER!

Vektere

– Barnehagen har engasjert vektere som sjekker huset tre ganger daglig, men uthuset er ikke i leieavtalen mellom Langgård barnehage og Friluftsetaten, forteller Anne Grethe Nyrud i etaten.

– De to siste årene har det vært problemer med at folk tar seg inn i uthuset. Etaten vil nå foreta en befaring på stedet for å se hvilke skader som er gjort på husmannsplassen, sier Nyrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag