Østkantjente rapporterer fra Liberia

Ane Marie Anderson i URO gleder seg til å møte ungdommene i Liberia.

Ane Marie Anderson i URO gleder seg til å møte ungdommene i Liberia.

Fredag 13.februar reiser Ane Marie Anderson fra Sofienberg til Liberia i regi av ungdommens rettighetsorgan i Plan Norge (URO). I en uke skal hun se på området de skal lage skole og snakke med ungdommer om planene de har for området. Hver dag skal hun legge ut sin blogg her på Østkantavisa.

Ane Marie Anderson (19) har vært med i URO siden hun har vært 14 år og har et brennende engasjement for ungdommer i utviklingslandene.

Jeg mener at det å utdanne jenter er verdifullt for et samfunn. Utdanner man en jente, så utdanner man en familie. Dermed er det større sjanser for at hennes barn også vil gå på skole. Det har så mange positive ringvirkninger og dette er noe jeg virkelig ønsker å formidle når jeg kommer ned til Liberia fredag, sier hun til Østkantavisa.

Tett program

I en hel uke skal de være i Liberia og de skal blant annet:

* Møte utdanningsministeren i Liberia og overrekke en Norsk gave, samt snakke med ham om hvor viktig det er å utdanne jenter.

* Møte Liberiske ungdommer i forskjellige lokalsamfunn - ungdommer som kanskje har opplevd borgerkrigen som varte helt til 2003.

* Møte ungdommer som skal gå på en skole vi i URO samler inn penger til, 250 000 kr innen utgangen av 2011.

* Ha en to dager lang workshop med Liberiske ungdommer som skal stifte en ungdomsgruppe i Plan slik som URO.

For URO er det svært viktig å lære seg mest mulig om området de skal støtte.

Vi skal ned dit å lære oss om området og snakke med ungdommene. Det er viktig vi får mest mulig kunnskap om det vi skal gjøre her nede, slik vi kan formidle det videre til engasjerte ungdommer, sier hun.

- Hvorfor akkurat Liberia?

Vi har stor tro på dette området. Landet har vært herjet av borgerkrig i perioden 1989 til 2003. Før den krigen var det et bra land med mye naturressurser. Vi mener at landet har et kjempepotensiale og vi ønsker å være med å hjelpe landet på beina igjen, sier østkantjenta.

Blogg og bildeserie

Under den ukenslange oppholdet vil hun så ofte som det lar seg gjøre oppdatere om hva som har skjedd her på Østkantavisa.

Jeg ønsker å formidle det viktige arbeidet som blir gjort i Liberia. Derfor er jeg glad jeg kan få skrive hva som skjer i Liberia. Jeg kan love mange gode bilder fra turen, avslutter Ane Marie Anderson.


Fredag: Første møte med Liberia

Lørdag: Hvorfor Liberia trenger sport og ungdom

Søndag: Hvem vant egentlig krigen i Liberia

Mandag: En gave og ta med hjem?

Tirsdag: Språkbarrieren brutt

Onsdag: Hvor mye kan vi egentlig hjelpe?

SE BILDER HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.