Østmarkas Venner fyller 40 år

ØSTMARKA: Markaforeningen Østmarkas Venner markerer sitt 40-års jubileum den 8. november. Foreningen ble stiftet på denne datoen i 1966, og begivenheten fant sted på Rustadsaga.
Til tross for dårlig vær, møtte det hele 70 markavenner som sto tettpakket i stua. Første formann i foreningen ble Reidar Eriksen som etter møtet uttalte til lokalavisa Gamle Aker Budstikke "Bare en sterk opinion kan redde Østmarka". Mange engasjerte østmarkavenner har gjennom 40 år bidratt til å sikre det populære og fine naturområdet som grenser til 7 kommuner.
Men ikke uten kamp.
Vi har også opplevd at noen av de sterkeste angrepene mot marka kom nedenfra med byggingen av Romeriksporten, skriver foreningens leder Steinar Saghaug i en pressemelding. Foreningen fikk tidligere i år "Bymiljøprisen for Oslo" og har ifølge Saghaug satt seg i respekt og fått anerkjennelse som en viktig vaktbikkje i samfunnet. 40-års jubileet blir markert på Rustadsaga med middag for inviterte gjester. Onsdag 15. november blir det åpent festmøte for medlemmer og andre med kåseri av Sverre M. Fjelstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.