Over 100 kilo narkotika beslaglagt i aksjon i Oslo

Politiet skal ha beslaglagt over 100 kilo kokain og amfetamin under en storaksjon i Oslo. Elleve personer er pågrepet. Politiet sier beslaget er stort i nordisk sammenheng.

03.11.14 18:28

OSLO: Pågripelsene ble gjort i forbindelse med politiets satsing på tunge kriminelle miljøer fra Vest-Balkan som kan stå bak leveranser av narkotika til kriminelle gjenger i Oslo og andre miljøer i Norge. De elleve ble pågrepet i tre forskjellige aksjoner.

– Vi hadde en aksjon den 23. september, en fredag og en lørdag, sier sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas, til NTB.

– Sju av de siktede har bakgrunn fra Vest-Balkan, opplyser Aas videre.

Blant de pågrepne er også etnisk norske og andre personer med norsk statsborgerskap. Det er også noen politiet ikke har klargjort bakgrunnen til ennå.

Varetekt
Tre av de elleve ble pågrepet i september og har sittet i politiets varetekt med brev- og besøksforbud siden. Mandag ble fem menn fremstilt for varetektsfengsling, mens de tre siste personene trolig blir fremstilt tirsdag.

De fem som ble fremstilt mandag, ble alle varetektsfengslet i fire uker og må sitte i full isolasjon i to uker, ifølge kjennelsene.

Amfetamin og kokain
Ifølge Dagbladet , som omtalte saken først, er over 100 kilo amfetamin og kokain beslaglagt i aksjonene.

Aas vil ikke bekrefte tallet overfor NTB, men sier at et tresifret tall ikke er «tatt ut av luften».

– Den 23. september pågrep vi to albanere og en serbisk trailersjåfør. Da ble 22 kilo amfetamin og seks kilo kokain beslaglagt. Vi regner med at traileren har vært i Norge flere ganger, og vi fortsetter etterforskningen av bakmenn i utlandet, sier Aas.

Alle beslagene ble gjort i Oslo.

– Beslagene vi gjorde i oktober, er betydelig større enn det i september. Totalt har vi gjort et stort beslag både i norsk og nordisk sammenheng, sier Aas.

Flere pågripelser
Han utelukker ikke at politiet vil pågripe flere i saken.

– Vi fortsetter etterforskningen mot eventuelle mottakere i Norge og bakmenn i utlandet, sier Aas.

En av de siktede er ifølge det Dagbladet erfarer, en person med bakgrunn fra B-gjengmiljøet. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.