*Nettavisen* Nyheter.

Over 100 turer med Flexitransport

Hvalsengen er er veldig takknemmelig for at sjåførene tar i et tak. Foto: Helene Falstad

Nå har endelig Esther Hvalsengen (84) vunnet over frykten for isolasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjåfør Runar Gyllenhammer kan med glede bekrefte at Esther Hvalsengen er en av Flexitransports mest aktive brukere. Foto: Helene Falstad

NORDSTRAND: Med en sterk livshistorie og frykt for isolasjon har Flexitransport blitt redningen til den oppegående og reflekterte Nordstrandsdamen. Hun har fått utallige sykdommer siden hun pådro seg lavt stoffskifte som 26-åring, men med daglig transport kan hun endelig sosialisere seg og bli bedre kjent med bydelen igjen.

– Det er godt å kunne bevege seg i miljøer med ungdommen tilstede, smiler Hvalsengen.

Denne damen var Flexitransports første kunde og utpeker seg også som den mest aktive. Med over hundre registrerte kjøreturer siden påske, holder hun teten.

– Esther har definitivt rekordenhos oss, bekrefter sjåfør Runar Gyllenhammer.

Et lys i hverdagen

Med liten pensjon er hun nødt til å prioritere husleie og mat foran ferieturer og andre sosiale utflukter. Derfor setter hun stor pris på prøvetilbudet og håper det blir en suksess.

– Muligheten til å kunne reise ubegrensede antall turer innen bydelen øker livskvaliteten min, forteller Hvalsengen.

– Det er fortsatt mange tomme seter, fortsetter hun beskymret og legger til at hun tror mange uten TT-kort ikke er klare over at også de kan benytte seg av tilbudet.

– De uten TT-kort trenger kun en legeærklæring som bekrefter transportbehovet. Flexitransport er alt for meg, forteller damen som har et sterkt håp om at tilbudet har kommet for å bli.

Herr Appelsin

Esther vokste opp i Holbergsgate ved Slottsparken i Oslo under et jødisk gamlehjem.

– Jeg husker så godt en eldre mann som pleide å sitte ved vinduskarmen i andre etasje. Navnet hans var Appelsin, og det glemmer jeg aldri, smiler Hvalsengen som mimrer tilbake til barndommen.

Som syv år gammel ungpike, ble hun opdratt av nonner på den katolske skolen St. Sunniva. Den dag i dag holder hun til på Nordstrand og har mistet alle barndomsvenninnene. Da er den hvite og blå transportbussen med på å lyse opp hverdagen.

– Sjåførene er så utrolig hyggelige. Flexi-bussen har gitt meg mye verdifull glede, sier hun fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.