*Nettavisen* Nyheter.

Over 1600 vil hit

Over 1600 har søkt om å bli frivillig funksjonær under ski-VM 2011.

Mange ønsker å være frivillig funksjonær under ski-VM. Over 1600 personer fra hele landet har søkt om de gjeve, frivillige jobbene.

HOLMENKOLLEN: Ski-VM 2011 gikk i fjor høst ut og søkte etter funksjonærer til VM. Responsen har vært stor og mange av søkerne er klare for tjeneste under prøve-VM. De fleste internasjonale skirenn andre steder i verden sliter med å rekruttere frivillige. Slik er det ikke i Norge.

– Vi er blitt møtt med stor interesse og entusiasme, sier Mari R. Nygaard, Ski-VM 2011.

Men hun beklager at ikke alle får være med under prøve-VM.

– Vi har et luksusproblem. Vi har ikke oppgaver, kapasitet eller ressurser til å rekruttere inn alle til prøve-VM i mars. Derfor vil rundt 500 av søkerne i denne omgangen få avslag, dessverre. Også godt kvalifiserte søkere.

Men det kommer nye muligheter.

Ny runde

I høst blir det en ny rekrutteringsrunde. Ytterligere 1000 funksjonærer skal på plass foran VM. Det er ingen lett jobb å velge ut de heldige.

– Vi har fått mange godt kvalifiserte søkere. Innenfor flere av arbeidsfeltene har mange av søkerne relativt lik erfaring og kompetanse. Det gjør utvelgelsen ekstra krevende, sier Nygaard.

Ski-VM 2011 har fått inn søkere i alle aldere. Snittalderen er 43 år. 58 prosent er menn, og ti prosent har annen kulturell bakgrunn.

Får svar svar denne uken

De første svarene til søkerne ble sendt ut før jul. Iløpet av denne uken skal alle ha fått svar per epost.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.