RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 600 demente

September blir en travel måned for Bydel Nordstrands demensforening. Informasjonsmøte, bydelsdager og internasjonal Alzheimerdag står på planen.

Nordstrand: Det starter på Bekkelagshjemmet i kveld. En av bydelens egne leger, Sigurd Hortemo fra Holtet legesenter, skal holde foredraget "Fastlegens rolle i forhold til demente og deres pårørende".

Hortemo er fastlege for mange av bydelens beboere. Han vil informere om første lege-instans ved mistanke om en demensutvikling. Denne fasen er ofte meget avgjørende for den videre utvikling og behandling av sykdommen, sier Svein Löchen, leder av demensforeningen.

Under hele sykdomsforløpet er fastlegen viktig. Han vil også være en støttespiller både for dem som er rammet, og ikke minst for familien og andre pårørende. Han kan fortelle hva som skjer og hva man kan eller må foreta seg. Flest mulig bør få med seg Hortemos foredrag i kveld, mener Löchen.

Alzheimerdag

Møtet, som er åpent for alle, kan dessverre vise seg å være "matnyttig" for flere enn vi aner. I vår bydel er det per i dag mer enn 600 demente. Det sier litt om behovet for hjelp, legger han til.

Demensforening vil også være synlig under bydelsdagene. Både på Sæter 9. september og på Lambertseter 23. september skal den ha en informasjonsstand. Torsdag 21. september arrangeres Den internasjonale Alzheimerdagen 2006 med både informasjonstorg og møte på Hotell Continental. Demensforeningene på Nordstrand og Østensjø er medarrangør.

Det er i år 100 år siden den tyske legen Alois Alzheimer beskrev sykdommen som halvparten av alle demente lider av i dag, forteller Löchen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere