RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 800 trusler mot ansatte i Osloskolen i fjor

Hovedverneombudet i Oslo-skolen er bekymret over antallet trusler og voldsepisoder i Oslo.
Hovedverneombudet i Oslo-skolen er bekymret over antallet trusler og voldsepisoder i Oslo. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I 2014 ble det rapportert inn 802 tilfeller av trussel- og voldsepisoder mot ansatte i Osloskolen, viser en oversikt fra Utdanningsetaten.

OSLO: Hver skoledag blir fire ansatte i Osloskolen utsatt for vold eller trusler, ifølge oversikten. 64 prosent av tilfellene skjedde på spesialskoler eller i grunnskoler med spesialgrupper, skriver NRK.

– I spesialskoler og -grupper er det mer påregnelig at du får litt juling. Det er ikke bra det heller, men da er man forberedt. En vanlig lærer som har en vanlig lærerutdanning, er jo ikke forberedt på at dette er en del av jobben din, sier Einar Osnes, hovedverneombud i Osloskolen. Han etterlyser flere tiltak, blant annet bedre informasjon til skolene om hvordan de kan få hjelp når hendelser oppstår.

Les også: - Tafatt forsøk på å ruste opp Vaterland

Utdanningsbyråd Anniken Hauglie (H) mener kommunen har gode rutiner, men sier det alltid er rom for forbedring

Utdanningsbyråd i Oslo Anniken Hauglie (H).

– Det er jo alvorlig at man utsettes for vold og trusler. Det er også bakgrunnen for at vi har klare prosedyrer for hvordan vi skal håndtere uønskede hendelser i skolen. Både med oppfølging overfor den ansatte som har vært utsatt for det, og overfor eleven som har utført det, sier hun. (©NTB)

Les også: Dette er Oslos billigste enebolig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere