RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over-beskytter vi ungene?

I forrige uke registrerte Undervisningsbygg at noen lekeplasser der fallunderlaget kun bestod av is fortsatt var i bruk. Disse lekeplassene skulle vært stengt, leser vi på etatens hjemmesider. Vi får straks bilder i hodet fra egen barndom. Vi husker gleden over friminutt med knallharde sklier. Hyl og hvin. Det var moro med snø, men enda morsommere med is. Av og til falt noen og slo seg. Skolegården hadde en bratt islagt bakke, men skadene begrenset seg til ett og annet blåmerke. Mestringen av glatt underlag og fart fremstod som vel verd risikoen.
Undervisningsbygg later ikke til å føre et slikt pro et contra-regnskap. Vi siterer:
En internkontroll-perm og et rapporteringssystem inneholder rutiner i forhold til kontroll av lekeplasser i Osloskolene. Ett av kontrollpunktene i interkontroll-permen lyder som følger: "Dersom underlaget fryser eller blir hardt på annen måte må vaktmester og rektor vurdere å stenge av eller demontere apparatet (skru av huskesetet, sette opp sperrebånd eller lignende.) for deretter å varsle Undervisningsbygg umiddelbart.
Med fare for å virke flåsete: Dette er vel i overkant forsiktig? Om sommeren skal vi ha EU-sand under huskene. Om vinteren skal vi altså ikke ha husker, dersom det er is!
Undervisningsbygg ber faktisk rektorene i Osloskolene informere sine vaktmestere om deres ansvar i forhold til lekeplasser. I tillegg må rektorene være behjelpelig med å håndheve stenging av lekeplasser der klimaet i perioder medfører behov for dette.
For oss fremstår det som mye farligere om ungene holder seg inne om vinteren fordi det er glatt og hardt ute. Heller aktive unger med et og annet blåmerke enn bleke og slappe korridor-sittere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere