Gå til sidens hovedinnhold

Over hundre tatt i Aksjon Skolestart

Skolestart er ofte en farlig tid for små, myke trafikanter. Mandag denne uken stoppet politiet over 60 bilister ved Abildsø skole.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Hvert år gjennomfører politiet Aksjon skolestart i samarbeid med Oslo kommune, Statens vegvesen, Trygg Trafikk og andre.

I aksjonsperioden, som går over et par uker, vil det avholdes trafikkontroller i umiddelbar nærhet til Oslos skoler. Målet med aksjonen er å øke sikkerheten på skoleveien og gjøre byens borgere oppmerksom på at det er skolestart.

LES OGSÅ: Tar ingen sjanser med skolebarna

LES OGSÅ: LEDER: «Dødsulykker har åpenbart ingen avskrekkende effekt»

Ille ved Abildsø skole

Manglerud politistasjon melder om at de i forrige uke delte ut i alt 43 reaksjoner i forbindelse med Aksjon skolestart.

Fem av disse var personer som kjørte på rødt lys og én bilist overholdt ikke vikeplikten ovenfor fotgjenger.

Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon forteller at de legger kontroller ut ifra publikumstips og til steder det erfaringsmessig er problemer.

– Mandag denne uken hadde vi kontroll ved Abildsø skole hele dagen. Dette er en 30-sone, og i løpet av dagen var det 61 reaksjoner, forteller Drevsjø.

Totalt blir det 104 reaksjoner overfor sjåfører.

Ved Abildsø skole fikk 16 sjåfører forenklet forelegg på grunn av mobilbruk. 23 sjåfører fikk forenklet forelegg på grunn av hastighet og 21 fikk vernegebyr for manglende sikkerhetsbelte. Det var ingen barn som satt usikret.

– Gå med ungene

Vibeke Rørholt i Trygg Trafikk sier at de har fokus på sikring av barn i bil, fart, farlig parkering og generell folkeskikk.

– Vi ønsker primært at ungene skal lære å gå til skolen, sier Rørholt.

– Mange foreldre biter seg selv i halen. De synes det er farlig å la barna gå, dermed kjører de. Slik får vi en bil til foran skolene. Dette handler om holdninger. La i hvert fall barna gå det siste stykket, oppfordrer Rørholt og påpeker at dette er noe de må jobbe med gjennom hele året, ikke bare ved skolestart.

– Ikke minst er det viktig med varsomhet når det blir vinter og store brøytekanter.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021