RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over til generasjonskorps

For første gang i Ellingsrud musikkorps 36 år lange historie, blir det ingen 17. mai- feiring i år.

ELLINGSRUD: Leder i Ellingsrud musikkorps Anita Ruud bekrefter at korpset legges ned som skolekorps 1. mai. Korpset fortsetter likevel som generasjonskorps.

Det innebærer at alle fra 6- 100 år er velkomne til å være med. Vi kan ikke delta i konkurranser, og vi kan ikke søke om midler, men vi gir ikke opp, sier Ruud.

Bare seks medlemmer

Skolekorpset har bare seks medlemmer i dag, og fire av disse går på videregående skole.

Vi sliter tungt, og har sett denne tendensen lenge. Vi har forsøkt å snakke med FAU på skolene, og har drevet rekrutteringsarbeid. Men de som begynner slutter fort igjen når det nærmer seg loppemarked og 17. mai, forteller Ruud.

Er dugnadsinnsatsen blant foreldrene for laber?

Det kan virke sånn når det er så mange som slutter rett før loppemarkedene. Vi har alltid klart oss uten spillemidler, og det har vært sosialt og hyggelig å arrangere loppemarkedene, sier Ruud.

Fenger ikke

Hun tror det er andre ting enn korps som fenger ungene i dag.

Vi har nok en sterk konkurrent i pc-skjermen og dataspill. Jeg vet ikke hva som skal til for å få opp interessen. Kanskje vi må bli med i en reality-serie, det er mulig det ville hjulpet, sier hun.

Ruud har likevel håp om at tidligere korpsmedlemmer kan holde liv i korpset fram til høsten.

Det er en del eldre medlemmer som allerede møtes og har etablert øvelser, sier hun.

Dette blir det første året Ellingsrud musikkorps ikke skal stå for 17. mai-arangementet på Ellingsrudåsen skole. Dermed blir det opp til skolene selv om de vil stå for arrangement på nasjonaldagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere