*Nettavisen* Nyheter.

Øver til storkonsert

Det er all grunn til å ha store forventninger for dem som skal i Oppsal kirke søndag 26. mars. Der skal nemlig Bøler-koret Parenti Vocalis, Kongsberg Blandede Kor og Ytre Suløens Jassensamble ha storkonsert.

OPPSAL: Jazz, gospel og New Orleans er tre stikkord for konserten, og nå øves det for fullt.
Bøler-koret var i oktober i fjor på Kongsberg for første fellesøving, og sist lørdag var det i Oppsal kirke de to korene kom sammen. Nydelig vintervær ute, men det var ingen tvil om hva de omkring 100 sangerne var mest interessert i. De skulle øve til den store konserten.

Tradisjon

Hvert 3-4 år har vi hatt konserter med Ytre Suløens Jassensamble, og det har vært kjempegøy, strømmer det ut en entusiastisk dirigent Vigdis Oftung. Denne gangen samarbeider vi altså med Kongsberg-koret, og det betyr at vi skal ha konsert både her i Oppsal kirke og på Kongsberg. Det blir en travel helg.

Fra New Orleans

For å riktig spisse konserten har korene og ensamblet fått tak i en ekte New Orleans-sanger. Tricia Boutta har sunget med Ytre Suløen tidligere, og nå kommer hun altså på mini-Norges-turne.

Flere generasjoner sammen

Da Parenti Vocalis ble stiftet i 1983, var det på grunnlag av sangglade foreldre til skolekoret på Bøler. De ville ikke bare høre sine håpefull synge, men også selv være med. Og Vigdis Oftung som den gang var ganske så ung, sa ikke nei til å ta dirigentansvaret. Resultatet har blitt at de nå har et voksenkor med flere generasjoner på medlemslisten som har omkring 60 navn. Og det har blitt mange fine oppsettinger.

Mozart neste

Etter at notearkene er lagt bort etter konsertene i slutten av mars, blir nye funnet frem, og på disse står det Mozart. Resultatet av disse øvingene kan man få høre i Vålerengga kirke i oktober. Og dette programmet er det meningen de skal ta med seg neste år til Gardasjøen.
Men først står altså to storkonserter på programmet i slutten av mars. Og etter å ha hørt brudstykekr under øvingen i Oppsal kirke lørdag, tar vi sjansen på å se frem mot en stor musikalsk opplevelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.