Overdreven frykt

Torild Jørgensen, miljø- og kvalitetssjef i Oslo Havn, mener mange har støtt på skremselspropaganda og misvisende informasjon i forbindelse med debatten rundt dypvannsdeponi.

Jeg var ute og tittet på demonstrasjonen selv, og må få presisere at vi i Oslo Havn er glade for engasjementet for fjorden. Samtidig er det viktig at folk forstår at vi aldri hadde startet denne prosessen om vi ikke hadde vært sikre på at kvaliteten på badevannet ikke berøres av deponiet, sier hun til Nordstrands Blad.

Miljøgifter

Hun mener først og fremst folk ikke er klar over hva som faktisk skal skje.
Planen er å fjerne gammel leire gravet opp fra sjøbunnen, som inneholder en andel av det vi definerer som miljøgifter. Dette dreier seg blant annet om konsentrasjoner av tungmetaller som vi ikke ønsker å ha virvlende rundt i vannet, opplyser hun.
Mener du at deltagerne under demonstrasjonen har tatt feil?
Vi vet at dette er en følsom sak. Vi har laget en egen side hvor vi informerer om arbeidet og planen for fremdriften. Vi har også vist til SFTs hjemmeside hvor dette er godt beskrevet. Dette dreier seg jo ikke bare om oss i Oslo Havn, men en rekke etater i kommunen som har gjennomført en grundig evaluering av forholdene. Dette gjøres faktisk fordi vi tror det gagner befolkningen. Jeg tror mange har fått misvisende informasjon, mener hun, og understreker at hun selvsagt har full respekt for andre meninger om saken.
Selvsagt skal folk få ytre hva de vil i denne saken, men jeg vil påstå at dette er den riktige veien å gå. Dette er selvsagt grundig evaluert i Oslo kommune, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.