*Nettavisen* Nyheter.

Overfalt på høylys dag

«Anne» forteller om en mann som uten forvarsel overfalt henne. Hun kom seg unna, men er i dag engstelig.

Den 42 år gamle kvinnen ble overfalt og forsøkt dratt inn i en bil, midt på lyse dagen. Mot alle odds kom hun seg unna og ringte nødnummeret. Politiet kom ikke.

OLAV KYRRES PLASS: Det er lørdag 12. januar og klokken er litt over halv et. «Anne» er på jobb og går nedover Bygdøy Allé fra Hafrsfjordsgate. Det er lite mennesker, men en del bilen. «Anne» ser en sølvgrå personbil stå parkert ved fortauet til en sidegate, men døren på passasjersiden åpen.

Mannen som står i nærheten av bilen gir uttrykk for å være en einstøing. «Anne» beskriver han som hengslete, i 40- årene og norsk. Hun tenker ikke noe mer over mannen før hun skal passere. Da kjenner hun plutselig en arm om halsen og han forsøker å dra henne inn i bilen.

Jeg ble redd, sier hun.

Ingen kapasitet

Mannen klarer å dra «Anne» bort til bilen, men hun klarer å dytte seg vekk. Ingen mennesker er ute, men bilene som passerer tuter. Ingen stopper.

Mannen faller i bakken, det gjør hun også. Han prøver å holde henne igjen, men «Anne» slår og dytter. Først da mannen begynner å blø, gir han opp og «Anne» løper alt hun kan.

Etter å ha løpt omtrent 40 meter stopper hun og ringer nødnummeret. Hun forteller politiet hva som har skjedd.

De registrerte samtalen min og fortalte meg at det lønnet seg å anmelde dette. Men å komme kunne de ikke og de mente at signalimentet var for dårlig, sier «Anne», som så mannen kjøre avgårde i motsatt retning.

Kvinnen ble bedt om å ringe Sentrum Politistasjon, men de hadde ikke kapasitet til å ta i mot noen anmeldelse. Hun måtte vente til mandag.

"Anne" fikk tilslutt anmeldt saken, men er fortsatt litt skuffet over politiet.

Anbefaler å komme på ukedager

Vi sier aldri at vi ikke kan ta i mot en anmeldelse, men vi anbefaler ofte å komme tilbake på ukedager, sier Bjørn Hansen, stasjonssjef ved Sentrum Politistasjon.

Han forklarer at Sentrum Politistasjon er den eneste stasjonen som er åpent i helgene og at det er trangt med folk på jobb disse dagene.

Hva som har skjedd i denne konkrete saken, vet jeg ikke, men jeg vet at det ofte er lange ventetider på å få anmeldt noe i helgene. Det er problematisk i helgene, sier Hansen.

Mannen som overfallt "Anne! hadde på seg rutete skjorte og penbukser. Han hadde kort, mørkt hår. Bilen var sølvgrå og antakelig japansk.

Les mere om saken i papirutgaven

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.