Overfylt returpunkt på Nordstrand skal ryddes opp

RADARVEIEN/HELLINGA: Returpunktet har vært belemret med forsøpling. Nå vil Renovasjonsetaten tømme avfallet hyppigere og øke kapasiteten. Foto: Privat

RADARVEIEN/HELLINGA: Returpunktet har vært belemret med forsøpling. Nå vil Renovasjonsetaten tømme avfallet hyppigere og øke kapasiteten. Foto: Privat

Sissel Brinchmann var frustrert over det forsøplede returpunktet ved Radarveien/Hellinga.

NORDSTRAND BYDEL: – Kassen for restavfall blir ikke tømt. Den fylles opp med alskens søppel. Skulle tro folk ikke hadde søppelkasser der de bor, skrev en frustrert Sissel Brinchmann til Nordstrands Blad.

Da returpunktet i Radarveien/Hellinga ble etablert var det først plassert delvis på eiendommen til Nyhagen Boligsameie. Etter en tid ble det flyttet noen meter lenger vest, forteller Brinchmann:

– Bekymringen var da – og bekreftet nå – at det ville medføre forsøpling og rot. Renovasjonsetaten bedyret at det skulle tømmes så ofte at dette ikke skulle bli et problem. Men, det tømmes ikke ofte nok.

LES OGSÅ: Støtter åtteetasjers høyblokk på Lambertseter

Setter inn tiltak

– Renovasjonsetaten har fulgt nøye med på denne adressen. Nå øker vi beholderkapasitet og tømmehyppighet for restavfallet til to ganger per uke, og vurderer saken fortløpende og korrigerer tiltak ved behov, forteller Dorthe Moe Lianes i Renovasjonsetaten.

Hun legger til at vi i Oslo har vi cirka 1000 returpunkter for glass- og metallemballasje.

– Returpunktene er ikke et sted for å sette igjen restavfall, men til kildesortering av glass- og metallemballasje, sier Lianes.

Hun oppfordrer leserne til å melde til Renovasjonsetatens kundetorg på telefon 23483650 eller på e-post til postmottak@ren.oslo.kommune.no hvis du oppdager forsøpling ved returpunktene:

– Ring Ryddepatruljen rykker ut i løpet av 24 timer ved melding om forsøpling.

LES OGSÅ: Foreldre frykter burgergigant på Sæter

– Veldig fornøyd

Sissel Brinchmann er veldig fornøyd med at Renovasjonsetaten nå setter inn tiltak:

– Folk bruker returpunktet som søppelkassa hjemme og her er det mye fugler som drar søpla med rundt omkring. Det er jo ikke så veldig trivelig. Så vi er veldig glad for at Renovasjonsetaten nå gjør dette, sier Brinchmann.

LES OGSÅ:

Snart slutt på gratis lokalavis

Stopper farlig rygging i Tyslevveien

I kø for byens billigste enebolig

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.