RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgangsvinner?

Min siste corner før fotballsesongen endelig er i gang, og jeg sitter i solen i Spania, fylt opp med ting jeg vil dele med dere. Søndag så jeg det jeg har gått og ventet på i hele vinter, nemlig en skikkelig forløsning på fotballbanen.
Lyn rundspilte til tider LSK, og lille kjappe Diego Guastavino fikk til tider Frode Kippe til å fremstå som en amatørspiller, og ikke den klassestopperen han er. Jeg kan ikke annet enn å si at Torgeir Bjarmann igjen har gjort en glitrende jobb på overgangsmarkedet, og han har ikke alltid den enkleste jobben i verden.
Sammenliknet med en del av våre rivaler i Tippeligaen kan jeg ikke annet enn å si at vi har kommet meget godt ut av det. Denne vinteren har vi hentet inn Kjell Petter Opheim, Shane Stefanutto, Jimmy Tamandi, Theodor Elmar Bjarnason, Trygve Velten og Diego Guastavino for en slikk og ingenting, mens våre konkurrenter har spydd ut millioner for å forsterke. Og hva har de fått?
Jeg skal ikke bruke mine tilmålte millimetere til å snakke om andre lag, men jeg vil gjerne like å høre om noen som har fått så mye ut av så lite som det vi har gjort i vinter. Alle vi har hentet har fått spilletid, og alle bidrar til at Lyn kommer til å få en god sesong.
De som så kampen mot LSK vil fryde seg over prestasjonen til Diego, samtidig som blodet bruser når man tenker på hvilken kapasitet vi har skaffet oss i Theodor Elmar Bjarnson. Mannen fra Island har, foruten et latterlig bra fotballhode, et touch på ballen vanlige dødelige bare kan misunne han, og målet hans mot kanarifuglene mer enn understreker hva jeg prater om. Det er når jeg ser disse spillerne jeg kjenner optimismen brer seg om i kroppen, og gleder meg til å hente hjem tre poeng mot Rosenborg på Lerkendal.
Ja, jeg vet jeg høres litt vel eplekjekk ut nå, men jeg kan dessverre ikke noe for det. Jeg føler meg som en nyforelsket russ som kjenner at våren kommer, og at noe stort er i gjære. Forrige gang jeg kjente det samme var før 2005 og da fikk vi bronsemedaljene, og ble bortdømt fra seriegull.
Jeg sier ikke annet enn "gled dere", vi kommer garantert til å overraske mange i år, og jeg er villig til å vedde mye på at vi kommer høyere enn 9. plass.
Og til dere i Bastionen, nei, jeg går ikke på lykkepillen, jeg er bare strålende optimist før sesongen begynner.
Det burde dere også være.
Vi sees på Lerkendal på mandag.

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere