RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrep og dobbeltmoral begått i islams og kristendommens navn

Det foregår og har også foregått store overgrep i Allas og Islams navn. På mange måter lider nå mange muslimer under en ny middelalder i Midtøsten. Dette kommer seg av at de bl.a ikke har hatt en opplysningstid der, slik man hadde i Europa på 16-1700 tallet.
I disse dager steiner de småjenter i Iran p.g.a såkalt hor- og eller utroskap. Småbarn får også amputert lemmer for tyveri. I koranen står det sure 5,42- " Tyven, mann som kvinne, hugg av deres hender, som en gjengjeldelse de har fortjent, og som en preventiv straff fra Gud. Gud er mektig, - vis. Men det står også i sure 5,43- Men om noen omvender seg etter sin synd, og forbedrer seg, så vil Gud vende seg mot ham i miskunn. Gud er tilgivende - nåderik. Det fins altså tilgivelse ifølge koranen også for tyveri.
Man kan tenke seg til hvordan det hadde gått med de muslimske drosjesjåførene i Oslo, hvis de hadde begått skattesnusket i Iran. Noen hadde vel greid å bestikke seg ut av en vanskelig situasjon, men hva med de andre ? Disse muslimske drosjesjåførene skal jaggu være glad for at de nå befinner seg i en rettsstat.
I følge koranen sure 5,766 er det lov for muslimske menn å gifte seg med kristne og jødiske kvinner. Men i følge Sharia er forbudt for muslimske kvinner å gifte seg med andre enn muslimske menn.
I følge koranen sure 2, 129 er verken jøder eller kristen vantro. Jeg siterer; Bli jøder eller kristne, så kan dere finne rett vei. Si. "Nei, heller Abrahams, Gud-søkerenens religion. Han var ingen avgudsdyrker!" Dessuten har jødene og de opprinnelige muslimene en felles stamfar i Abraham. Det eneste koranen krever er at du er en troende.
Og til de som dreper i koranens navn eller sprenger seg selv i lufta, og derigjennom dreper andre har koranen et svar; Sure 4,95; Men den som forsettlig dreper en troende, han lønn er helvete, og der skal han være og bli. Guds vrede og forbannelse over ham, Han har beredt ham svær straff.
Hvor mange selvmordsbombere der i Midtøsten, Afghanistan og andre muslimske land har ikke syndet mot sure 4,95 i koranen. Hvor mange muslimer og andre troende døde ikke som følge av angrepene på bl.a tvilligtårnene i New York 11/9-2001.
Det er noe innen islam som kalles "normativ" islam og noe som kalles " folkelig islam" I følge folkelig islam tar man ikke troen så dogmatisk som under normativ islam.
Det foregår og har særlig foregått store overgrep i den kristne religionens navn. En av de første prognomene på jødene i Europa foregikk i 1499 i Spania under kong Ferdinans og dronning Isabella. 50.000 dro over til det Osmanske riket, der de ble tatt vel i mot. På den tiden var islam mer sekulær enn kristen tro. Dette er nok et bevis på at historien går i bølger. Noen har sin storhetstid, mens andre kommer igjen.
Da Chistiopher Colombus dro fra Spania i 1492 kom de med bibelen i den ene hånda og sverdet i den andre hånda. I løpet av to år var halvparten av indianerne på Haiti dødd. I 1515 var det bare 50.000 indianere igjen. I 1550 var de alle døde.
Ettervert døde massevis av de indianerene som bodde i Sør-Mellom- og Nord-Amerika ut. Da man skjønte at afrikanerne egnet seg bedre som slaver gikk man løs på de afrikanske land og tok med seg slaver der fra. Så koloniserte man Afrika og Midtøsten alt med de kristne ledernes velsignelse.
Slaveriet første også det gode med seg at underpriviligerte hvite samarbeidet med de svarte og vi så fra begynnelsen av 1800-tallet fremveksten av det som kan kalles arbeiderbevegelsen.
Og hvilke overgrep er ikke begått i kristendommens navn i Europa. Med avlat, samarbeid med despoter, inkvisatorer og undertrykking med bl.a heksebrenning. Ikke minst skildret i boken og filmen Rosen navn av Umberto Eco.
Kirken i Europa skilte lag etter 1517 da Matin Luther offentliggjorde 95 teser mot avlat i Wittenberg, og vi fikk reformasjonen. Ennå driver paven en misforstått lære om at det ikke skal være lov med prevensjon. Hvor meget spredning av Aids og kjønnsykdommer har ikke dette bl.a kostet den 3. verden.

Rune Larsen
Romsås


Litteraturliste:

Bibelen
USA- Howard Zinn
Kampen for Gud - Karen Armstrong
Rosens Navn- Umberto Eco
Koranen
Jødedommen og Islam - Dagfinn Rian og Levi Geir Eidhamar - Høyskoleforlaget
Aschehougs Verdenshistorie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere