Overleverer Løkka med penger på bok

SISTE MØTET MED GJENGEN: Det avtroppende bydelsutvalget på Grünerløkka hadde en god tone da de gjennomførte sitt aller siste møte 27. oktober 2011.

SISTE MØTET MED GJENGEN: Det avtroppende bydelsutvalget på Grünerløkka hadde en god tone da de gjennomførte sitt aller siste møte 27. oktober 2011. Foto: FOTO: CARINA ALICE BREDESEN

Å ha gått fra mange millioner i underskudd, til å ha penger til overs når året er omme, er noe av det det avtroppende bydelsutvalget er mest stolt av.

GRÜNERLØKKA: Da klubba gikk videre fra Tore Aasheim (SV) til den nye lederen av Grünerløkka bydelsutvalg (BU), Per Østvold (SV) fulgte det med få problemer. Bydelsutvalget som har sittet i fire år overleverer en godt fungerende bydel til de nye politikerne som skal styre bydelen de neste fire åra.

– Dere leverer fra dere en økonomi som er i god stand, uten store overraskelser eller problemer, sa bydelsdirektør Heidi Larssen på det aller siste BU-møtet for det avtroppende utvalget.

Gode tilbakemeldinger

Tidligere i høst var det stor usikkerhet knyttet til ekstra sosiale kostnader, men etter at september, og snart oktober, er tilbakelagt viser det seg at Bydel Grünerløkka vil avslutte 2011 med et mindreforbruk – altså et moderat økonomisk overskudd som overføres til 2012. Også bydelens innbyggere gir tilbakemeldinger om at de er fornøyde. Medarbeiderkartleggingene viser at folk som jobber i bydelen er mer fornøyd enn andre steder i Oslo, og brukerundersøkelsene for hjemmetjenestene er også på plussiden.

Avskjedshilsener

Møtet ble avsluttet ved at flere av politikerne tok ordet og takket for samarbeidet disse fire årene.

– Det har vært spennende og lærerikt, og en god følelse å overlevere en bydel i «ship shape» til neste BU, sa avtroppende leder Aasheim (SV). Han var faktisk bare vara til bydelsutvalget da det ble konstituert for fire år siden, men rykket opp til ledervervet midt i perioden.

– Vi har hatt friske debatter, men kan gå ut etterpå og være venner. Det er sånn det skal være, sa Jarl Alnæs (V), som fortsetter som medlem av det nye BU-et som ble konstituert 27. oktober.

Stor underskudd

Frps eneste representant, Jens E. Lange, peker også på den sunne økonomien som en av de tingene bydelsutvalget kan være stolt av når perioden nå er over.

– Vi har gått fra et underskudd på 90 millioner til å ha penger til overs når året er omme. Det er en klapp på ryggen til oss alle, sa han.

@Sitat.tekst:sitattekst

@Sitat.signatur: navn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.