Gå til sidens hovedinnhold

Overmodne revydamer

Syv damer er stjernene i Bygdøy seniorsenters egen revy "Hæ, haha", der det harseleres med ungdom, alderdom og generasjonsskille. Hvis publikum får det halvparten så gøy som det vi har hatt det, blir det bra, forteller de "overmodne damene".

BYGDØY: Bygdøy seniorsenter har fått sin egen teatergruppe, "Overmodne damer", og i morgen, fredag 23. november, skal revyen deres fremføres. Det er Reidun, Karin, Synnøve, Diana, Marianne, Ruth og pianisten Elisabeth som er stjernene, og sammen med instruktør Hege Wilhelmsen Grøtnes har de kommet med ideer, laget sketsjer og diktet sanger.

Hvis publikum får det halvparten så gøy som det vi har hatt det, blir det bra, forteller de "overmodne damene".


Gamlehjemsidol

Det flaskegrønne sceneteppet er allerede på plass i dagligstuen på Bygdøy seniorsenter, de fleste replikkene er lært utenat, og kostymeskiftet skjer nesten smertefritt.

Marianne og Diana snakker om problemene med svigerdøtre og mobiltelefoner. Synnøve prøver å få hjelp til sin mor på 101 år, Reidun synger om glemskhet, Karen sagger buksene sine og kommer med en bestemorsrap, og Ruth er idoldommer når gamlehjemmet skal finne den perfekte beboeren.

Vi tar for oss hvordan det er å være gammel, forteller de "overmodne damene".

Damene har akkurat hatt sin første ordentlige gjennomgang, og nå er de klare for første evaluering. Latteren sitter løst både hos skuespillerne, men også hos instruktøren.

Til nå har vi øvd 11 ganger, men vi har fortsatt god tid til finpussen, forteller Hege Wilhelmsen Grøtnes.

De "overmodne damene" og instruktør Grøtnes har øvd og skrevet tekster sammen siden 7. september.

Vi hadde en "brainstorming" på vårt første møte, og så har vi skrevet tekstene etterhvert.


Viktig med støtte

Vi hadde egentlig tenkt å ha en 15 minutter lang revy, men nå er den på over en halvtime, forteller Marit Forsberg, daglig leder ved Bygdøy seniorsenter.

Hvorfor startet dere opp med en revy?

Det er viktig å le, særlig for eldre, og det er også viktig å bruke seg selv. Derfor mente jeg at en revy var en perfekt aktivitet, men det tok nesten et halvt år før jeg hadde funnet noen som ville være med, forklarer Forsberg.

Dere har fått frivillighetsmidler fra Bydel Frogner. Hvor viktig er denne støtten?

Det har vært helt alfa og omega for oss. Instruktøren vår skal jo ha penger, og vi hadde ikke klart dette uten henne. Det er ingen her som har teaterbakgrunn, og hun har vært primus motor, sier Marit Forsberg.

Stykket skal foreløpig vises én gang på Bygdøy seniorsenter, og så én gang på Frogner seniorsenter.

Det var en del av avtalen da vi fikk frivillighetsmidlene, forteller Forsberg.

Kan dere tenke dere å framføre revyen flere ganger?

Det er litt tidlig å spørre om det, vent til etter premieren, svarer de "overmodne damene" i kor.

Jeg håper selvsagt å fortsette med revytradisjonen og at vi klarer å sette opp en ny revy til sommeren, avslutter Forsberg.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene