Overoptimistiske Høyrefolk

Østkantavisa har 17. februar hatt en samtale med noe Høyrefolk på Sagene. Det snakkes om at Høyre er i støtet, og at vi får inntrykk av at en “Høyre-bølge” ruller inn over Sagene. Bakgrunnen er at Sagene Høyre for første gang greier å stille en hel liste (15 navn) til valget på bydelsutvalg til høsten, og at opptil flere Sagene-navn har fått plass på partiets bystyreliste. Listetopp Kjell Omdal Erichsen ser allerede for seg borgerlig flertall i BU på Sagene. Greier partiet fire representanter så er det i boks, mener Erichsen.

Vi liker ikke å måtte ta illusjonene fra folk, og det er greit å være optimist et halvt år før valget. Men vi vil minne Erichsen om at det ikke er nok å stille med hel liste, og fire Høyrerepresentanter gir ikke flertall i BU, det må faktisk åtte til for å skape flertall. Nå tror vi ikke Høyre greier å få fire heller, men gjør de det, så tar de vel helst et mandat fra Venstre, som allerede ser ut til å ha gitt opp å drive bydelspolitikk på Sagene. Frp måtte vel også ha framgang for at det skulle bli noe borgerlig flertall, og med den politikken det partiet har drevet både i byrådet, i bystyret og i bydelen, ville det være mer enn merkelig om de får framgang her.

Så vi vil anbefale Høyrefolka å være litt mer edruelige i sine analyser, og ønsker vel møtt til fortsatt valgkamp.

Som vi har sagt tidligere, så trenger Sagene fortsatt rødt styre og vi kan jo legge til at det blir mer og mer tydelig at Oslo trenger et nytt rødt styre.»Helge Stoltenberg

(1. kandidat Sagene Arbeiderparti)

Ole Jørgen Nyhagen

(1. kandidat Sagene SV)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.