*Nettavisen* Nyheter.

Overrasket med stripping på matbutikken

Nå kan du levere klær til Fretex i matbutikken. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Folk gjorde store øyne da en gjeng plutselig strippet ned til undertøyet ved kassene på matbutikken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skuespillerne til Fretex viser frem den nye innsamlingsposen. Foto: Foto: Janina Lauritsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Folk ble overrasket da skuespillerne til Fretex begynte å kle av seg. Foto: Foto: Janina Lauritsen

BJERKE/VOLLEBEKK: Strippingen på Meny Vollebekk var et stunt fra Fretex, for å reklamere for det nye samarbeidet med Posten. Du trenger ikke lenger å dra til en innsamlingsboks for å levere brukte klær. Nå kan du levere dem på postkontoret og hos post i butikk.

– Jeg er glad for at Fretex blir mer synlig nå, sier Ranveig Pedersen, daglig leder for Fretex Midt-Norge, til dittOslo.

Fretex har 2000 innsamlingsbokser i hele landet, men mange av dem er i de store byene, og Pedersen påpeker at det er viktig å være tilgjengelig i hele landet.

LES OGSÅ: Sykehjem ansetter tenåringer

Kan levere hos 1500 poststeder

Gjennom samarbeidet med Posten, blir det mulig å levere klær hos 1500 post i butikk og postkontorer over hele landet. Dermed dobles antall returpunkter, og det vil bli langt enklere å gi bort klær og sko man ikke bruker.

– Jeg har snakket med flere tilskuere og alle var overrasket. Mange sa at de ville prøve dette, sier Pedersen.

Engasjementet for å gi bort brukte klær er stort i Norge. Nå håper Fretex på å få inn enda mer tøy og sko når folk kan fylle opp sin egen fretexpose og sende den med posten til en fast, lav pris, skriver kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo i Fretex, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norske hjelpepleiere lærer av nederlendere

Tror Fretex blir større

De spesiallagde posene finner du både på postkontoret og i post i butikk.

Gjermundbo har tro på at fretexposen kan gjøre Fretex til en enda større og viktigere aktør innen gjenbruk av klær, og dermed også som attføringsbedrift, siden folk nå kan gi gaver samme hvor i landet i bor. Det kommer både kunder og givere til gode, skriver hun.

Hun påpeker også at det ligger en betydelig miljøgevinst i samarbeidet, også for Fretex. De håper på å spare både miljøet og kostnader ved at posten, som alltid er på veien, frakter bruktklærne til dem, spesielt i områder hvor Fretex ikke har innsamlingsbokser.

LES OGSÅ: Jakten på den perfekte kaffe

L
ES FLERE SAKER FRA LOKALAVISEN GRORUDDALEN HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.