Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket over boligprisene

Drømmen om bolig i Bjørvika har blitt til virkelighet for Idar Bakke fra Grünerløkka

BJRØRVIKA: – Jeg har hatt lyst til å bo i nærheten av sjøen lenge, sier den 35 år gamle apotekeren som til høsten er blant de første som flytter inn i ny leilighet.

Les også: Sørenga reiser seg

Da går flyttelasset fra to-romsen på Grünerløkka hvor han og kona har bodd i syv år. Leiligheten de har kjøpt på Sørenga er større, en fireroms på 88 kvm. som ble deres for 3,9 millioner kroner.

– Prisen er så absolutt overkommelig, mener han.

– Hvis man ikke krever sjøutsikt, kan hvem som helst kjøpe her, sier han og legger til at Aker Brygge har fristet, men at prisene der er for høye. Så da de ble klar over at den tidligere containerhavna skulle utbygges, ventet de tålmodig inntil tida var inne til å kjøpe.

Les også: Beboere vil ikke ha Munch-blokka i Bjørvika

– Vi ble veldig overrasket over at prisforskjellene i prosjektet er så høye, og at det var fullt mulig for oss å kjøpe her. Vi fikk også råd til å gjøre tilpasninger, både med gulvet og kjøkkenet. Dette gjorde vi direkte med entrepenør, noe som har fungert bra og gått etter tidsplanene. Nå bare gleder vi oss til innflyttingen!

Les også: Vant prestisje-oppdrag i Bjørvika


Bortsett fra dette med nærhet til sjøen, var det andre grunner til at dere valgte å bo i dette området?

– Det er viktig at det er sentralt og at det er et urbant miljø uten alt for mye uønsket støy. Oslo sentrum flytter jo innover i Bjørvika, det er spennende. men vi håper og tror vi likevel vil få mindre trafikk og støy fra uteliv enn det vi nå har på Grünerløkka.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her