Gå til sidens hovedinnhold

Overrumplet Jan Fredrik Karlsen

Tv-kjendisen Jan Fredrik Karlsen var overraskelsen da Vaktmesterprisen 2010 ble delt ut på Høyenhall skole. Selv ble han overrumplet av ivrige autografjegere.

HØYENHALL: Jubelen sto i taket da bakdøren åpnet seg og Jan Fredrik Karlsen entret aulaen med 600 spente elever onsdag 28. april.

– Det er utrolig hyggelig med en så varm velkomst, det er jo så mange som hater meg etter å ha sett meg på tv, humret Karlsen da salen roet seg.

SE BILDESERIE: Jan Fredrik Karlsen delte ut Vaktmesterprisen 2010

Populær tradisjon

Utdelingen av Vaktmesterprisen er årets største begivenhet på Høyenhall skole. Tradisjonen tro hadde vaktmester'n selv, Erik Lund, fått en aktuell kjendis til å utrope årets vinner, som er den 26. i rekken.

Tredje gang

Jan Fredrik Karlsen er kjent som både Idol-dommer, manager og for å lure andre kjendiser på tv. Han er tydeligvis ingen døgnflue, for i år kom han til Høyenhall skole for tredje gang.

I 2005 var han der som manager for prisutdeler og Idol-vinner Kurt Nilsen, og i 2008 var han tilbake som prisutdeler selv.

– Jeg er glad for å komme hit igjen. Vaktmester'n deres er så full av pågangsmot, iver og sjarme at han kan få folk til å gjøre nesten hva som helst, sa Karlsen.

Han tok seg tid til å stikke innom på veien til en tv-innspilling, og tross dårlig tid var han like entusiastisk som alltid.

– Det er viktig med det hverdagslige, det å respektere andre, sa Karlsen.

Han delte sitt favorittordtak av Mark Twain med elevene:

– Gjør alt du kan for å gagne deg selv, men ikke på bekostning av andre, refererte Karlsen.

– Du blir ikke bedre av å snakke dårlig om andre, sa Karlsen, som også røpet at han og vaktmester'n har store planer for neste års prisutdeling.

Positiv, snill og hjelpsom

Vaktmesterprisen går som regel til en avgangselev, og kriteriene for å vinne er at eleven i løpet av tre år skal utvise positiv adferd, være snill og hjelpsom.

Jan Fredrik Karlsen hadde gleden av å utrope Aesha Latif fra klasse 10 c som årets vinner, og det var en overrasket jente som ble heiet frem til scenen.

– Gratulerer! Hva har skjønne, pene deg gjort for å fortjene dette? spurte Karlsen etter å ha gitt henne en god klem.

– Vet ikke, jeg er helt satt ut, svarte Aesha, mens både lærere og medelever ropte ut at prisen var fortjent.

Stormet scenen

Så ble scenen stormet. Av venninner som ville gratulerere vinneren - og av elleville elever som ville ha autografen til Karlsen.

Lokalavisens utsendte ble slengt sidelengs bortover stolradene, mens en måpende Karlsen klorte ned noen signaturer før han måtte løpe videre til neste oppdrag.

Elsker å hjelpe andre

Da roen senket seg sto en sjokkert Aesha Latif igjen på scenen.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få prisen. Det betyr mye. Jeg elsker å hjelpe folk, og får glede av å hjelpe andre, sa tiendeklassingen etterpå.

– Jeg har gått her i ti år nå, og vaktmester'n er fantastisk. Han er kjempekul, avsluttet Aesha.

Uten å nevne Karlsen med et ord. Men skal man tro ansiktsutrrykket hennes da hun sto på scenen, var det kult å møte ham også.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene